Novi trener zmajev Marko Nikolić verjame v naslov, Stojić obljublja okrepitve

Pri Olimpiji so predstavili novega trenerja in obljubili pozitivne novice glede okrepitev. S pripravami začeli tudi Mariborčani.

Objavljeno
11. januar 2016 10.53
G. L.
G. L.

Ljubljana - Ugibanj glede naslednika Marijana Pušnika na klopi Olimpije je naposled konec. Predsednik kluba Milan Mandarić je na današnji novinarski konferenci predstavil človeka, ki bo jesenske prvake v Prvi ligi Telekom Slovenije vodil v spomladanskem delu prvenstva. To je nekdanji strateg Partizana Marko Nikolić.

»Novi trener je mlad, a hkrati dovolj izkušen. Je profil zmagovalca, to kar Olimpija potrebuje. Prepričan sem, da prinaša posebno dimenzijo, ki jo Olimpija potrebuje. Pomembno je, da smo dobili človeka, ki lahko nadaljuje doslej nastavljeno delo,« je razloge za (pričakovano) imenovanje Srba na mesto trenerja razkril Mandarić.

Gre za 36-letnega srbskega strokovnjaka, ki je v preteklosti vodil ekipe Rada, Vojvodine in Partizana, bil pa je tudi selektor mlade srbske reprezentance do 18. leta starosti. »Bogata zgodovina in tradicija kluba kot tudi dejstvo, da sta predsednik in športni direktor nadvse ambiciozna človeka, sta le dva od mnogih razlogov, da sem se odločil prevzeti vodenje Olimpije. Glavni cilj je že nekaj časa znan - vrniti naslov državnega prvaka v prestolnico. Če ne bi verjel v svoje sposobnosti in moštvo, ki ga imam na voljo, se tega projekta zagotovo ne bi lotil,« je dejal Nikolić, ki je  z novimi delodajalci podpisal pogodbo za dve leti in pol. 

V Ljubljani ga čaka težka naloga, saj je moštvo prevzel izpod rok uspešnega Korošca Pušnika, ki je z zeleno-belimi jeseni beležil zelo dobre rezultate. Posledično se je v Stožice vrnila tudi ljubljanska publika, ki bo tudi od novega trenerja pričakovala veliko.

»Povsod po svetu imajo navijači eno pomembnejših vlog, saj moštvu vlivajo dodatnih moči in energijo. V sožitju z njimi in predstavniki medijev želimo ustvariti pozitivno podobo našega kluba. Le s korektnim in profesionalnim odnosom vseh vpletenih lahko dosežemo končni cilj. Na igrišču bomo storili vse, kar je v naših močeh, da se na koncu veselimo velikega dosežka. Ponavljam, ta ekipa ne potrebuje večjih sprememb, le nekaj več stabilnosti, k čemur bomo stremeli v naslednjem mesecu in pol,« je v izjavi za javnost zaključil Beograjčan.

Olimpija začenja s pripravami

Mladi strokovnjak je priprave z okrnjeno zasedbo Olimpije (v primerjavi z jesensko podobo) začel danes zgodaj popoldne. Kader ljubljanskega kluba bo spomladi tanjši za kapetana in prvega strelca zmajev Andraža Šporarja ter Argentinca Lucasa Ontivera, ki se je vrnil v Turčijo. Kdo ju bo zamenjal v stožiški slačilnici še ni povsem jasno, je pa že dolgo znano, da si športni direktor Ranko Stojić v klub želi pripeljati goriškega golgeterja Blessinga Elekeja in domžalskega čuvaja mreže Nejca Vidmarja. Stojić je na današnji novinarski konferenci namignil, da lahko navijači pozitivne novice glede okrepitev pričakujejo v roku tedna dni.

Spomladi delno prenovljen tudi Maribor

Pester prestopni rok je tudi za aktualnim državnim prvakom in drugouvrščenim moštvom jesenskega dela 1. SNL Mariborom, ki ga je zapustil Petar Stojanović (Dinamo) in tudi manj uveljavljeni Dino Hotić, Damjan Vuklišević, Robert Pušaver in Martin Kramarič, ki bodo spomladi kot posojeni igralci nastopali za Krško.

Glavni trener Krunoslav Jurčić bo s koncem prestopnega roka na priprave v Turčijo namesto njih odpeljal Amarja Rahmanovića in Mateja Palčiča, ki sta se vijoličastim priključila iz Kopra.

»Ne izključujemo možnosti, da bi se ekipi še lahko kdo pridružil, bomo videli. Prav tako se nam bo bržkone zelo poznal odhod Stojanovića, na njegovo mesto se zdaj seli Palčič. Kljub finančni injekciji, ki smo jo prejeli s prestopom Stojanovića, pa ne morem reči, da smo zadovoljni, saj zmeraj, ko ekipo zapusti tako kakovosten igralec, to zanjo pomeni velik šok. A tak je naš posel, gremo dalje, ne skrivamo, da želimo na domačih tleh osvojiti obe lovoriki,« je ob začetku priprav Maribora povedal športni direktor Zlatko Zahović.

Štajerci bodo uvodni del priprav opravili v domačem Mariboru, nato se bodo preselil v svojo tradicionalno bazo v Moravske toplice, v začetku februarja pa bodo odpotovali še v turški Belek.