Uradno: Šporar novi član Basla

S serijskim švicarskim nogometnim šampionom je prvi strelec DP in dosedanji član Olimpije podpisal štiriinpolletno pogodbo.

Objavljeno
08. december 2015 17.31
Nogomet
J. P.
J. P.

Ljubljana - Kar se je glasno govorilo že včeraj, a so pri vodilnem slovenskem nogometnem prvoligašu Olimpiji kategorično zanikali, je danes postalo tudi uradno. Prvi strelec te sezone 1. SNL, komaj 21-letni Andraž Šporar, se - za okrog tri milijone evrov - seli k serijskemu švicarskemu šampionu in občasnemu udeležencu lige prvakov Baslu, kar je danes na svoji spletni strani potrdila tudi Olimpija.

Zelo obetavni napadalec je danes nekaj po 15. uri podpisal svojo prvo pogodbo v tujini, postal pa najdražji legionar iz slovenskih prvoligašev. Pred njim je denarni rekord držal Josip Iličić, ki se je leta 2010 iz Maribora v Palermo preselil za 2,3 milijona evrov. »Tako se je izpolnila obljuba oziroma dogovor med Olimpijo in Andražem, da v pravem trenutku odide v pravi klub,« so zapisali v ljubljanskem klubu, več podrobnosti o prestopu pa bosta na jutrišnji novinarski konferenci razkrila Šporar in športni direktor kluba Ranko Stojić.

Predsednik Milan Mandarić je ob tem pripomnil: »Ko smo se poleti pogovarjali o novi pogodbi, smo mu obljubili, da bo prišel čas, ko bo dosegel svojo pravo vrednost in bo pripravljen na odhod v tujino. Ni mi lahko pri srcu ob Andraževem odhodu, se mu pa najlepše zahvaljujem za vse, kar je dal klubu, in mu želim veliko uspehov v nadaljnji nogometni karieri.«

Strelec 17 zadetkov v dosedanjem delu sezone, ki je uspešno prestal zdavniški pegled pri novem delodajalcu, naj bi s švicarskim klubom podpisal štiriinpolletno pogodbo. Basel v domačem prvoligaškem tekmovanju prepričljivo vodi (z desetimi točkami naskoka pred prvim zasledovalcem), ligo prvakov pa je poleti zgrešil za las, izpadel je namreč v zadnjem kolu kvalifikacij po dveh remijih z Maccabijem. Se je pa zato izkazal v dosedanjem delu evropske lige in že napredoval v spomladanske izločilne boje.