Usmanov za Arsenal ponuja kar 1,3 milijarde 

Uzbekistanski mogotec Alisher Usmanov bi spet rad prevzel nadzor nad Arsenalom, zanj ponuja ogromno vsoto.

Objavljeno
20. maj 2017 14.25
Waggoner Ranch-Sale Football
N. Gr.
N. Gr.

London - Topničarjem ne gre, v tej sezoni bodo zelo verjetno ostali brez lige prvakov in navijači želijo spremembe. Teh si na vrhu želi tudi uzbekistanski milijarder Alisher Usmanov, že zdaj 30-odstotni lastnik kluba, ki bi od Stana Kroenkeja rad odkupil še preostalih 67 odstotkov.

Za Američanov delež ponuja kar 1,3 milijarde evrov, a glede na to, da so športni klubi primarni posel Kroenkeja, Arsenal pa mu vsako leto prinese zajeten kupček denarja, je malo verjetno, da se bo Kroenke odločil za prodajo. V lasti že ima ekipo Denver Nuggets v ligi NBA, Colorado Avalanche v ligi NHL, nogometni klub Colorado Rapids in moštvo ameriškega nogometa Los Angeles Rams. Ravno zaradi vseh naštetih klubov mu Arsenalovi navijači očitajo, da ne želi napredka v klubu in da na topničarje gleda le kot na vir dobrega zaslužka.

Usmanov je po drugi strani že več let kritičen do Kroenkeja in želi prevzeti oblast v klubu ter v stilu Romana Abramovića Arsenal spet pripeljati na vrh angleškega prvenstva, kar si vedno bolj nestrpni navijači že dolgo želijo. A obeta se jim še ena slaba novica.