V Angliji hud boj za vstopnice LP, v Italiji poraza Juventusa in Lazia

Nogometaši Chelseaja ulovili pomembne točke na jugu Londona, neodločeno med Arsenalom in Leicestrom.

Objavljeno
07. julij 2020 19.00
Posodobljeno
08. julij 2020 00.04
Nogometaši Chelseaja so z golom Olivierja Girouda hitro prešli v vodstvo proti igralcem moštva Crystal Palace. FOTO: Justin Tallis/Reuters
Ljubljana – V Angliji je bitka za naslov državnega prvaka v nogometu že zdavnaj odločena. Lovoriko so si predčasno zagotovili zvezdniki Liverpoola, ki imajo velikansko prednost na lestvici. Zato pa je še nadvse odprt boj za nastop v ligi prvakov in evropski ligi 2020/21.

V igri za udeležbo v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju so še vedno tudi nogometaši Chelseaja. Londončani, ki v elitni angleški ligi ta čas držijo tretje mesto za Liverpoolom in Manchester Cityjem, so danes na tujem s 3:2 (2:1) premagali igralce moštva Crystal Palace, ki ostajajo na 14. mestu.

Za Chelsea, ki je na lestvici prehitel Leicester, so v polno zadeli Olivier Giroud (6.), Christian Pulišić (27.) in Tammy Abraham (71.), za domačo zasedbo pa sta gola zabila Wilfried Zaha (34.) in Christian Benteke (72.).

V današnjem derbiju sta se Arsenal in Leicester razšla z neodločenim izidom 1:1 (1:0). »Topničarje« je v 21. minuti v vodstvo popeljal Pierre-Emerick Aubameyang, pet minut pred koncem rednega dela tekme pa je izid poravnal Jamie Vardy.

Mourinhu po mejniku očitajo dolgočasno igro
José Mourinho je z zmago Tottenhama nad Evertonom (1:0) prišel do svoje jubilejne 200. zmage v elitni angleški ligi, kar je uspelo le štirim drugim trenerjem. Do mejnika je hitreje prišel le sir Alex Ferguson, ki je za 200 zmag potreboval 322 tekem, štiri manj kot Mourinho. Kljub uspehu pa je portugalski trener še vedno tarča kritik, po mnenju nekdanjega igralca Tottenhama Jamieja O’Hare naj bi pod Joséjevim vodstvom igrali dolgočasen nogomet. Nevznemirljiva je bila tudi tekma proti Evertonu, mediji so se bolj kot o tekmi razpisali o nesporazumu med Tottenhamovima Llorisom in Sonom, ki so ju morali na poti v slačilnico ločiti soigralci. Mourinho je bil nad dogodkom nadvse zadovoljen, saj naj bi dokazal, da igralcem ni vseeno za rezultat in da si želijo pokazati več. U. G.





Na Apeninskem polotoku najbolje kaže Juventusu


V Italiji se nova lovorika nasmiha Juventusu, čeprav je tokrat pri Milanu doživel poraz z 2:4 (0:0). Vsi goli so padli v drugem polčasu. Za goste, ki so vodili že z 2:0, sta bila strelca Adrien Rabiot (47.) in Cristiano Ronaldo (53.), za zasuk pa so poskrbeli Zlatan Ibrahimović (z bele točke v 62. minuti), Franck Kessie (66.), Rafael Leao (67.) in Ante Rebić (80.).
image
Za Milančane je četrti gol zabil hrvaški reprezentant Ante Rebić (desno) v dvoboju z Juventusovim poljskim vratarjem Wojciechom Szczesnyjem. FOTO: Miguel Medina/AFP


Branilci lovorike kljub današnjemu neuspehu po 31 kolih ohranjajo sedem točk naskoka pred drugouvrščenim Laziem, ki je to pot v gosteh klonil pred Leccejem z 1:2 (1:1). Za domačo ekipo sta zadetka dosegla Khouma Babacar (30.) in Fabio Lucioni (47.), častni gol za Lazio pa je že v peti minuti zabil Felipe Caicedo.
Nemec bo vodil Milančane
Ralf Rangnick, ki je bil svojčas tudi trener slovenskega nogometaša Kevina Kampla v vrstah »rdečih bikov« iz Leipziga, bo, kot vse kaže, v sezoni 2020/21 prevzel vodenje nogometašev Milana. Nemški strokovnjak bo zamenjal Stefana Piolija, ki je »rdeče-črne« vodil od oktobra lani.





Jan Oblak & Co. le do točke pri Celti Vigu


V elitni španski ligi sta bili danes na sporedu dve tekmi. Valencia je z 2:1 (1:0) ugnala Real Valladolid, madridski Atletico pa je s slovenskim vratarjem Janom Oblakom na gostovanju pri Celti Vigu iztržil zgolj točko za neodločen izid 1:1 (1:0).

Za veselje »rdeče-belih« iz španske prestolnice je že v prvi minuti poskrbel Alvaro Morata, končni izid pa je z izenačenjem v 49. minuti poskrbel Fran Beltran.

V Barceloni se pritožujejo nad sistemom VAR
Barcelonini nogometaši se že dalj časa pritožujejo nad sistemom VAR, saj naj bi po njihovem mnenju nepravično presojal v korist vodilnega Reala. Sistem krivijo za zaostanek za Madridčani in morebitni neuspeh v boju za prvenstveno lovoriko. A številke kažejo nekoliko drugače. Video sodnik je Madridčanom letos prinesel štiri točke, prav toliko pa jim jih je tudi odvzel. Barcelona je s pomočjo sistema VAR prišla do dveh točk, hkrati je dve točki tudi izgubila, kar pomeni, da bi imela oba kluba enako število točk tudi brez sodniškega pomočnika. Letos je VAR sprejel 5 odločitev za in prav toliko proti Realu, medtem ko ima Barcelona veliko slabše razmerje, 3 odločitve za in kar 7 proti. V prejšnji sezoni je bilo razmerje ravno obratno, 4 odločitve za Real in 10 proti, v primerjavi s 6 odločitvami za Barcelono in le dvema proti. U. G.