V Angliji simulante čaka huda kazen

Angleška nogometna zveza (FA) bo v prihodnji sezoni v vseh ligah simulante kaznovala z dvema tekmama prepovedi.

Objavljeno
18. maj 2017 20.11
TOPSHOT-FBL-ESP-LIGA-BARCELONA-VALENCIA
N. Gr.
N. Gr.

London - V Angliji so se končno odločili za spremembo, ki se je napovedovala že nekaj časa in ki bo nogometu prišla še kako prav. V vseh petih ligah, tudi v elitni premier ligi, bodo v prihodnji sezoni kaznovali nogometaše, ki bodo teatralno padali na tla, brez da bi bil nad njimi storjen prekršek.

Po tekmah bodo sporne dogodke pregledovali trije strokovnjaki. Poseben odbor bo sestavljen iz enega nekdanjega nogometnega uradnika, trenerja in igralca, ki bodo pogledali videoposnetek dogodka vsak posebej in neodvisno, nato pa nam bodo svetovali, ali je šlo za prekršek ali je igralec simuliral, so pojasnili na nogometni zvezi. Če bodo strokovnjaki soglasno odločili, da je šlo za simuliranje, bo igralec prejel dve tekmi prepovedi nastopanja.

Umrl je Todor Veselinović

V 87. letu starosti je umrl nekdanji vrhunski nogometaš Vojvodine, Partizana in jugoslovanske reprezentance Todor "Toza" Veselinović, ki je bil po igralski karieri uspešen tudi kot trener in selektor. Veselinović je bil eden najboljših strelcev v nekdanji Jugoslaviji. V dresu Vojvodine je bil štirikrat najboljši strelec lige. V reprezentanci je na 37 tekmah dosegel kar 28 golov.

Veselinović je bil član reprezentance na svetovnih prvenstvih 1954 in 1958, prav tako pa na olimpijskih igrah 1956, kjer je osvojil srebrno kolajno. Kot trener je deloval v številnih klubih, med drugimi v Vojvodini, Fenerbahceju, Olympiakosu in AEK, bil pa je tudi selektor Jugoslavije, ki se je uvrstila na evropsko prvenstvo leta 1984.