V devetem poskusu Olimpija vendarle do zmage

Branilci naslova slovenskega nogometnega prvaka so v 30. kolu na gostovanju z 1:0 odpravili Krško, prvič je zadel Abass.

Objavljeno
23. april 2017 21.04
ima*Abass
J. P.
J. P.

Krško - Nogometaši Olimpije so potrebovali kar devet dvobojev, da se lahko vendarle končno veselijo prve zmage v pomladnem delu slovenske prvoligaške sezone. Po petih porazih in treh neodločenih izidih se danes z gostovanja v Krškem v okviru 30. kola državnega prvenstva vračajo z zmago z 1:0, s katero so se vrnili tudi na drugo mesto razpredelnice s točko naskoka pred prvimi izzivalci Domžalčani. Maribor, ki nezadržno drvi novi zvezdici nasproti, je že skoraj neulovljivih 15 točk spredaj.

Branilci lovorike pod taktirko Safeta Hadžića so si prvi komplet pomladnih točk zagotovili že zgodaj, v 14. minuti, ko je akcijo začel Kenan Bajrić, nadaljeval Leon Benko, podajo črnogorskega zveznega igralca Marka Vukčevića pa izkoristil komaj polnoletni ganski up Issah Abass, ki je igral šele tretjič doslej v majici z zmajem v grbu in se seveda prvič vpisal tudi med strelce. Gostitelji bi lahko odgovorili nekaj minut pozneje, a je mladega ljubljanskega vratarja Roka Vodiška rešila prečka.

V drugem polčasu so skušali Krčani na vse pretege izvleči vsaj točko, za kar so nekajkrat v ogenj poslali z dvanajstimi zadetki petega najučinkovitejšega prvoligaškega strelca Filipa Dangubića, ki pa tokrat mreže ni znal zatresti, čeprav je bil večkrat blizu. Sicer je kakih 1500 gledalcev videlo izenačen dvoboj, v katerem so bili malenkostno več (52 %) pri žogi gostitelji, ki so si priborili tudi več kotov (9:3) in prostih strelov (17:8), v napadu pa je bila nekoliko agilnejša Olimpija (streli v okvir vrat 4:3 v njeno korist). 

Krško : Olimpija 0:1 (0:1)

Štadion Matije Gubca, gledalcev 1500, sodnik Bukovec (Lendava). 

Strelec: 0:1 - Abass (Vukčević, 14.).

Krško: Zalokar, Pušaver, Dušak, Gorenc, Šturm, Kovačič (od 46. Nakić), Sadiković, Mensah (od 74. Haljeta), Dangubić, Gatarić (od 90. Kosić), Škrbić.

Olimpija: Vodišek, Baskera (od 60. Klinar), Mitrović, Zarifović, Štiglec, Vukčević (od 61. Wobay, od 80. Cretu), Bajrić, Kapun, Kirm, Abass, Benko.

Rumena kartona: Šturm; Baskera.