V Laškem tudi nogometaši Barcelone

Nogometaši Litije so dobili naprotnike, s katerimi se bodo borili za uvrstitev na zaključni turnir četverice lige prvakov.

Objavljeno
13. september 2012 14.30
Posodobljeno
13. september 2012 14.30
perko*litija
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Nyon - Slovenski prvaki v dvoranskem nogometu, igralci Litije, so na današnjem žrebu v Nyonu dobili tekmece med 16 najboljšimi ekipami lige prvakov.

Litijani, ki bodo v Laškem gostili turnir skupine A med 9. in 14. oktobrom, bodo za napredovanje na zaključni turnir četverice igrali s Splitom, azerbajdžanskim Arazom in branilcem naslova Barcelono.

»Bolj atraktivnega nosilca in hkrati najmočnejšega res ne bi mogli dobiti. To je najboljša ekipa na svetu. Drugi dve ekipi, Araz in Split, sta nekje v našem rangu, tako se bomo realno borili za drugo mesto. Split zelo dobro poznamo, tako sam kot tudi moji igralci smo že velikokrat igrali proti njim. Araz je bil v preteklosti tudi vedno močan, imel veliko Brazilcev, ampak letos jih je nekaj odšlo, tako da so nekje na naši ravni,« je žreb komentiral trener Litije Tomi Horvat, ki je jasno povedal, kdo je favorit skupine.

»Barcelona je v bistvu ekipo sestavila tako kot v 'velikem' nogometu. Pokupila je najboljše igralce, najbolj atraktivne, igrajo lep in vrhunski nogomet, tako da bo to res nekaj edinstvenega. Take ekipe še nismo gledali v Sloveniji. S tega vidika smo na žrebu res dobili najboljšega možnega tekmeca. Posledično imamo sicer praktično nične možnosti za uspeh, ampak je pa videti Barcelono pri nas res krasno,« se dvoboja s katalonskim velikanom veseli Horvat.

Iz štirih skupin, poleg v Litiji bodo turnirje gostili še Murcia, Ekonomac Kragujevac in Iberia Star Tbilisi, se bodo v nadaljevanje tekmovanja, ki bo aprila 2013, prebili le zmagovalci.

 

Skupina A: Litija, Split, Araz, Barcelona.

Skupina B: Ekonomac Kragujevac, Chrudim, Slov-Matic Bratislava, Kairat Almati.

Skupina C: Murcia, Nikars Riga, Energia Lvov, Dinamo Moskva.

Skupina D: Iberia Star Tbilisi, Györ, Luparense, Benfica.