V Ljudskem vrtu tudi brez Jokića

Na petkovi tekmi slovenske nogometne reprezentance z Norveško bo manjkal tudi branilec Bojan Jokić.

Objavljeno
09. oktober 2013 21.13
šipić nogomet
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Kranj - Slovenska nogometna reprezentanca na Gorenjskem nadaljuje priprave na zadnji dve tekmi kvalifikacijskega ciklusa za SP 2014. Po današnjem drugemtreningu je selektor Srečko Katanec sporočil novo slabo novico: zaradi poškodbe stegenske mišice bo moral petkovo tekmo z Norveško izpustiti tudi branilec Bojan Jokić.

»Na Jokića za petkovo tekmo ne računam več. Drugi vprašljivi pa bodo, vsaj upam tako, lahko stisnili zobe,« je potrdil Katanec.

Preostali reprezentanti so danes vadili normalno. Poškodba gležnja muči Kevina Kampla, ki danes praznuje 23. rojstni dan. Nogometaš Salzburga je priznal, da ga bolečine v obeh gležnjih mučijo že nekaj časa, vseeno pa upa, da bo lahko normalno igral. Enako upa tudi Tim Matavž, ki je včeraj treniral po posebnem programu, ker ga je vodstvo ekipe želelo odpočiti.

Slovenija, 29. na lestvici Mednarodne nogometne zveze, in Norveška (39.) sta se doslej srečali šestkrat, kar petkrat so zmagali Skandinavci, enkrat pa sta se tekmeca razšla brez zadetkov.

V skupini E po osmih tekmah vodi Švica z 18 točkami, sledijo Islandija s 13, Slovenija z 12, Norveška z 11, Albanija z desetimi in Ciper s štirimi točkami.

Slovenija bo tekmo z Norveško igrala v petek ob 20.45, zadnji kvalifikacijski obračun pa bo 15. oktobra v Bernu proti Švici (20.00).