V Mariboru pestro le na južni ploščadi

1. SNL: Danes ob 16.55 vse tekme zadnjega, 36. kola. Se Ante Guberac vrača v Koper?

Objavljeno
27. maj 2017 00.11
Veselje n.k.Naklo po uvrstitvi v 1. ligo Kranj 26.5.2017 [naklo,nogomet]
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly
Ljubljana – Današnje zadnje dejanje rednega dela 26. prvenstva v 1. SNL, 36. kolo, še ne bo pomenilo, da je konec ligaške sezone, a bo razrešilo nekaj vznemirljivih neznank. Kdo bo podprvak – Olimpija, Gorica (oba 57 točk) ali Domžale (56)?; in kdo bo igral kvalifikacije za obstanek – Rudar (40), Krško (39) ali Aluminij (38)?

Maribor
: Maribor – Krško (sodnik Miran Bukovec): Kako se bolje oddolžiti zvestim navijačem za klavrn finiš kot s spektakularno igro, goli in seveda z zmago? Toda malo verjetno je, da bodo vijolični sposobni še stisniti toliko moči, da bi lahko izpolnili pričakovanja navijačev. Njim se bodo v šampionskem klubu oddolžili z drugačno vrsto veselice po tekmi – na južni ploščadi, kjer bo teklo pivo v potokih. Za tekmovalni pridih bodo skrbeli Krčani z nekaterimi mariborskimi igralci, ki bodo vsaj pripravljalni del za novo sezono začeli v vijoličnem. Gostje lahko za svoj zanesljivi prvoligaški obstanek naredijo največ, če zmagajo.

Ljubljana: Olimpija – Aluminij (Roberto Ponis): Drugo mesto je lepše kot tretje ali četrto. Ampak kdo od Ljubljančanov bo krvavel za zadnjo zmago, če mora biti v sredo svež, nabrit in v formi, da bo jurišal za tolažilno nagrado v sezoni – pokalno lovoriko. Za zeleno-beli tabor so bolj kot ne pomembnejše priprave za naslednjo sezono, ki jih narekujejo dejavnosti Mladena Rudonje, zadnjega preostalega športnega zaupnika Milana Mandarića. Če pri Olimpiji pod Mandarićevo taktirko gledajo tudi v prihodnost, bi lahko tudi v tekmečevem moštvu našli enega ali dva mladeniča s tržnimi potenciali. Ti so pri predsedniku vendarle v prednosti.

Koper: Koper – Gorica (Slavko Vinčić): Kakšen derbi neki, glavna vest je, da naj bi se v vlogo glavnega operativca vrnil bivši predsednik FC Koper Ante Guberac. Uspešni gradbenik ni želel komentirati ali potrditi vrnitve na prizorišče uspehov in »zločinov«, vsekakor pa je pri tem zelo pomembno, v kolikšni meri bo pri odločanju sodeloval župan Boris Popović. Svojo drugo sezono »lomastenja« po klubu je vsestransko usposobljeni župan končal daleč od Evrope, kaj šele lige prvakov, pač pa s »prisilko« in k sreči – neuradno – tudi tekmovalno licenco za 1. SNL. Licenčna komisija bo naslednji teden odločila o pritožbi kluba na prvostopenjsko odločitev. Za Koper bo podvig, če bo naslednjo sezono začel z igralskim deležem domačih in tujcev v razmerju 50:50 odstotkov. Gorica lovi rezultatsko senzacijo. Zmaga ji prinaša naslov podprvaka.

Ptuj: Domžale – Celje (Andrej Žnidaršič): Domžalčani so z mislimi že na Bonifiki, Celjani na odmoru. A za goste to velja le za igralce, vodstvo kluba pa mora postaviti cenejše temelje po odhodu ukrajinskih lažnivih kljukcev. Plačali so manj, kot je narekoval dogovor, zato je iz klubske blagajne skopnel že del denarja, namenjen naslednji sezoni. Obstoječa vseeno ni bila izgubljena. Oblikovalo se je jedro domačih fantov, ki jih je treba le še zadržati.

Velenje: Rudar – Kalcer Radomlje (Bojan Tkalčič): K vragu gre – ali je že šla – še ena neposrečena naveza s tujimi upravitelji. Toda bolj kot to, kdo bo na čelu velenjskega kluba, v kakšni organizacijski obliki in s koliko denarja bo deloval, je v ospredju vprašanje, kdo bo prodajal bržkone prvega strelca prvenstva in zaslužil: bodisi Johna Maryja ali Dominika Glavino. Ali kar oba. Številke so sedemmestne!