V Novi Gorici turnir lige prvakov

Oplast iz Kobarida bo organizator enega od turnirjev lige prvakov v malem nogometu, ki bo v Novi Gorici.

Objavljeno
08. september 2014 16.51
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Kobarid, Nova Gorica - Oplast iz Kobarida je pridobil organizacijo enega od turnirjev skupinskega dela lige prvakov v futsalu. Zaradi zahtev Evropske nogometne zveze (UEFA) bodo turnir izvedli v Novi Gorici, ki lahko ponudi primerno dvorano, nastanitve in druge dejavnosti za udeležence, ki prihajajo iz Španije, Ukrajine in Nizozemske.

Turnir skupine 4 glavnega kroga lige prvakov bo potekal med 2. in 5. oktobrom v športni dvorani osnovne šole Milojke Štrukelj v Novi Gorici.

Favorit za zmago je španski klub Inter Movistar FS iz Madrida, sicer trikratni evropski klubski prvak, tudi ukrajinsko moštvo Lokomotiv iz Harkova bo eden od favoritov. Po besedah predsednika KMN Oplast iz Kobarida Branka Veliščka je največja neznanka med nasprotniki nizozemski klub Hovocubo, sicer štirikratni prvak Nizozemske in to sezono zmagovalec predtekmovalne skupine A.

Kapetan državnih prvakov Jaka Sovdat je povedal, da je ekipa kljub napovedim nekaterih odhodov ostala v nespremenjeni postavi. »Evropski turnir je vendarle velik izziv, zato bomo mogoče nekatere igralce izgubili šele po koncu evropskega pokalnega tekmovanja,« je povedal Sovdat.