V Palermu »zadovoljna« tudi Cesar in Jokić

Slovenska nogometna reprezentanca: Valter Birsa morda izgubljen za Ciper in Albanijo.

Objavljeno
01. oktober 2012 12.12
Ljubljana, 17.5.2012, tiskovna predstavitev dobrodelne nogometne tekme - Na fotografiji Tim Matavz in Valter Birsa. Foto: Marko Feist
Jernej Suhadolnik, šport
Jernej Suhadolnik, šport
Ljubljana – Slovenski napadalci so konec tedna varčevali svoje naboje za prihodnje tekme, saj se v svojih klubih niso vpisali med strelce. Selektor Slaviša Stojanović ima gotovo dodatne skrbi tudi zavoljo dejstva, da nekateri njegovi aduti še vedno ne igrajo tekem.

Najbolj je zadišalo po slovenski nogometni reprezentanci na Siciliji, četudi je začel tekmo med Palermom in Chievom le domači plejmejker Josip Iličić. Palermo je zmagal prvič v tej sezoni, Chievo je izgubil še peto zaporedno tekmo. Zanimivo, veronski klub je odprl sezono z domačima zmagama brez prejetega gola proti Ascoliju (4:0; pokal) in Bologni (2:0) – obakrat je igral tudi Boštjan Cesar –, nato je šlo le navzdol. Parma, Lazio, Juventus, Inter in včeraj Palermo so bili pretrd oreh za Chievo. Trener Domenico Di Carlo je pustil na klopi tudi slovenska reprezentanta Cesarja in Bojana Jokića, toda Chievo je izgubil najvišje v sezoni in prejel štiri gole. To je določena »sreča v nesreči« tudi za naša branilca. V taboru Palerma je bilo razumljivo bolj živahno. A ne le zavoljo mojstrovine Fabrizia Miccolija, ki je z volejem s skoraj polovice igrišča zabil gol za končnih 4:1.

Kampl izžareval samozavest

»Tudi to pot mi je bil všeč Josip Iličić, četudi ni šlo za njegovo optimalno predstavo. Zadnjih 30 minut smo igrali z enim manj, tedaj nam je vlival zanesljivost na igrišču, zadrževal žogo, ni spremenil svoje igre. Da bi se vrnil na raven, na kateri je že igral, pa bo moral dodati še entuziazem,« je igro Iličića ocenil trener Gasperini.

Samozavest je ob zmagi nad Sturmom izžareval tudi Kevin Kampl – zanj ni bilo izgubljene žoge v zvezni vrsti –, veseli učinek Andraža Kirma po selitvi na Nizozemsko, bržčas pa je izgubljen za naslednjo akcijo reprezentance Valter Birsa. Italijani ocenjujejo, da bi lahko počival še dvajset dni.