V Rimu zabodli dva ruska navijača (VIDEO)

Sinočnji dvoboj lige prvakov med Romo in moskovskim CSKA se je v končnici sprevrgel v pravo navijaško divjanje.

Objavljeno
18. september 2014 11.42
FBL-EUR-C1-AS ROMA-CSKA MOSKVA
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Rim - Medtem ko so navijači v Ljudskem vrtu, uradno se jih je na nabito polnih tribunah zbralo kar 12.211, ustvarili čudovito kuliso nogometnemu prazniku ob vrnitvi slovenskega šampiona Maribora v ligo prvakov, se je dvoboj med Romo in moskovskim CSKA v Rimu sprevrgel v pravo navijaško divjanje, pri katerem so morali posredovati varnostniki in policija, glavni sodnik pa je obračun za nekaj časa prekinil.

Dvoboj se je sicer končal s 5:1 v korist domačih, do izgredov pa je prišlo v 81. minuti, ko je Nigerijec Ahmed Musa dosegel častni gol za goste. Huligani so se začeli obmetavati z baklami in drugimi nevarnimi predmeti, posredovati so morale varnostne službe, šele nato se je obračun na štadionu Olimpico lahko nadaljeval.

Divjanje naj bi sicer začeli ruski navijači, nato so razgreteže ločili varnostniki, a so se privrženci moskovskega kolektiva spravili še nanje, tako da je morala na pomoč priskočiti policija z orožjem in pendreki v rokah. Sicer je do navijaškega spopada prišlo že pred tekmo, ko sta jo skupila dva zabodena ruska navijača. Enega so domači huligani ranili z nožem v prsni koš in trebuh, drugi pa je utrpel poškodbe glave. Oba so nemudoma prepeljali v bolnišnico.

»Neverjetno. To naj bi bila nogometna tekma, v resnici pa se je sprevrgla v pravo bitko. Sprejeti moramo ostre ukrepe, da preprečimo vstop na štadione divjakom, ki se tako neprimerno obnašajo,« je zmajeval z glavo trener domačih Rudi Garcia. Roma je bila sicer v preteklosti že kaznovana zavoljo navijaških izpadov, CSKA pa bo moral naslednjo domačo tekmo v ligi prvakov z Bayernom odigrati pred praznimi tribunami zaradi rasističnih in ekstremno desničarskih simbolov med dvobojem s češko Viktorio v minuli sezoni elitnega evropskega tekmovanja.