V stampedu v Torinu vsaj 1000 poškodovanih (VIDEO)

Med javnim spremljanjem finalnega dvoboja nogometne lige prvakov je na trgu Piazza San Carlo prišlo do tragedije.

Objavljeno
04. junij 2017 08.53
Posodobljeno
04. junij 2017 08.53
Italy Soccer Champions League Final
J. P.
J. P.

Torino - V stampedu med javnim spremljanjem finalnega dvoboja nogometne lige prvakov med Juventusom in madridskim Realom (1:4) je bilo sinoči v Torinu poškodovanih vsaj 1000 obiskovalev na trgu Piazza San Carlo, kjer si je sicer vrhunec sezone ogledalo kakih 30.000 športnih navdušencev. Kmalu po tretjem zadetku »galaktikov« v 64. minuti so namreč začeli navijači množično zapuščati prizorišče, pri čemer so številni med njimi padli ali pa so jih zbili na tla, poroča STA.

Vodja torinske policije je pojasnil, da je bil povod za stampedo bržčas prižig bakle znotraj množice, medtem ko nekateri mediji poročajo, da je nekdo v šali začel vpiti »bomba«. Po poročanju La Stampe bi utegnila biti med razlogi tudi podrta ograda, ko so navijači začeli množično zapuščati trg. »Ljudje so kričali in se prerivali, v navalu panike je prišlo do divjega stampeda,« pojasnjuje priča dogodka. 

Sedem oseb je huje poškodovanih, ostali so utrpeli manjše poškodbe. »Upam, da si bodo vsi kmalu opomogli,« je dobre želje iz Cardiffa poslal trener finalne poraženke »stare dame« Massimiliano Allegri, medtem ko je Juventusov predsednik Andrea Agnelli dodal: »Moje misli so z vsemi poškodovanimi ob dogodku, ki bi moral biti proslava. Pretresen sem, spominja me na Heysel.« V bruseljskem finalu evropskega pokala leta 1985 med Juventusom in Liverpoolom na štadionu Heysel je življenje izgubilo 39 ljudi, ko se je zrušil nosilni zid objekta.