V zadnji tekmi še največ logike

Kako so igrali slovenski nogometaši sinoči v Mariboru? Najboljša Boštjan Cesar in Samir Handanović.

Objavljeno
18. november 2015 01.57
Jernej Suhadolnik, šport
Jernej Suhadolnik, šport
Samir Handanović (7): Branil na ravni večine tekem. Dvakrat je posredoval vrhunsko, veliko dela v seštevku ni imel.

Bojan Jokić (6,5): V 15. minuti je rešil Cesarjevo napako v slogu Carla Lewisa. Njegova najboljša letošnja tekma.

Boštjan Cesar (7): Igral samozavestno kot najboljši štoperji. Že v 1. minuti je vrnil Seleznjovu za udarec iz Lvova. Z 9. golom v karieri je postal eden boljših golgeterjev med branilci na stari celini.

Branko Ilić (6,5): Dobro je predvideval igro, pogosto »prinesel« žogo v zvezno vrsto v slogu plejmejkerjev in pri tem ni storil napake. Brezhibna predstava.

Mišo Brečko (6,5): Igral je tako visoko, da je moral Konopljanka razmišljati le o obrambnih nalogah. Izključitev pravilna, četudi je le izkušeno prekinil nasprotni napad v izdihljajih tekme.

Rene Krhin (6,5): Dobro je opravil nalogo, ki mu jo je zaupal selektor. Opazil je sleherni izlet štoperjev in se odzval, kot se mora igralec na njegovem položaju. Nebeški skakalec in delilec globinskih žog.

Nejc Pečnik (6,5): Eden Katančevih adutov iz rokava je korektno opravil svoj del naloge v zvezni vrsti.

Kevin Kampl (6): Boljši arhitekt kot izvajalec zaključnih del. Dobro je začrtal slovensko igro, v napadalnih prodorih pa je dobil le malo dvobojev ena na ena.

Valter Birsa (6,5): Če bi bile slovenske vlade tako konkretne kot Bikijeve podaje, bi bili morda res jugoslovanska Švica. Vse, kar naredimo, naredimo v njegovi izvedbi. Škoda, ker v 45. minuti ni bil bolj sebičen.

Milivoje Novaković (6): Tako v Lvovu kot Mariboru se je v njegovi igri poznala daljša odsotnost z igrišč. Če bi v Lvovu zabil gol, bi šla Slovenija v Francijo tudi s sinočnjo zmago z 1:0.

Roman Bezjak (6,5): Tudi drugi del koroškega presenečenja je opravil svoj del posla in nanj velja v prihodnje močno računati. Raznovrsten napadalec, ki ga Katanec ne bi klical, če se Berić ne bi poškodoval.

Selektor Srečko Katanec (6,5): V zadnji tekmi tega ciklusa je tekmo vodil z največjo mero nogometne logike. Škoda, ker se to ni zgodilo prej.