Van Gaal miri Fergusona: Z van Persijem je vse v redu

Na obračunu Nizozemske in Madžarske je Robin van Persie v 46. minuti zaradi manjše poškodbe zapustil zelenico.

Objavljeno
12. september 2012 13.20
SOCCER-WORLD/
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana - Pri angleškem prvoligašu Manchester Unitedu so zaskrbljeni. Na sinočnji kvalifikacijski tekmi za SP med Nizozemsko in Madžarsko se je namreč lažje poškodoval njihov novi zvezdnik Robin van Perise, ki je v 46. minuti nepričakovano zapustil zelenico.

»Oranje« je prišlo še do druge zaporedne zmage (4:1) v tem kvalifikacijskem ciklusu, toda takoj po tekmi so se že pojavila vprašanja, koliko časa bo odlični napadalec odsoten zaradi neljube poškodbe.

Rdeči vragi so namreč za van Persieja, ki je že na uvodnih tekmah angleškega prvenstva potrdil svojo kakovost, pretekli mesec odšteli Arsenalu 24 milijonov funtov, zato je njihovo skrb povsem upravičena. Ob dejstvu, da je poškodovan tudi drugi zvezdnik moštva Wayne Rooney, bi bil strateg Uniteda Sir Alex Ferguson pred zahtevno odločitvijo, komu zaupati težko nalogo doseganja zadetkov.

Hitro se je oglasil nizozemski selektor Louis van Gaal in pomiril vodstvo kluba ter pojasnil, da je bila njegova menjava »taktične narave«. »Robin je res malce poškodovan, toda ni nič resnega, vendar nismo želeli ničesar tvegati,« je pojasnil 61-letni van Gaal.