Van Gaal odvihral z novinarske konference

Trener Manchester Uniteda ni želel odgovarjati na vprašanja o svoji prihodnosti v klubu, zato je po petih minutah odšel.

Objavljeno
23. december 2015 19.33
FBL-ENG-PR-MAN UTD-NORWICH
Š. Ro.
Š. Ro.

Manchester - Trenerske menjave so zadnje dni vroča tema v angleških medijih, vsakodnevno pa je na tapeti prvi mož Manchester Uniteda Louis van Gaal. Potem ko z rdečimi vragi že šest tekem ni zmagal, ima menda le še dve tekmi na razpolago, da obrne trend, sicer se bo moral posloviti od kluba. Ob tem so vroče tudi govorice, da naj bi ga zamenjal sam Jose Mourinho, ki je prejšnji teden dobil nogo v Chelseaju.

Van Gaal je tako na današnji redni novinarski konferenci pred sobotno tekmo proti Stoke Cityju lahko pričakoval, da se bo nanj vsul plaz vprašanj, povezanih s to tematiko. Tako je odgovoril le na tri vprašanja televizijskih novinarjev, pišoče pa ignoriral in poudaril, da ga mediji obravnavajo krivično. »Mislim, da so me že odpustili, vsaj tako sem bral. Tudi moj kolega Jose Mourinho je bil že na mojem mestu. Kaj mislite, da se dogaja v moji družini, z mojimi prijatelji, navijači? Vsi so me ves čas klicali. Mislite torej, da želim govoriti z novinarji? Tukaj sem le zaradi pravil prvenstva. Ker moram govoriti z vami. A vse kar povem, vzamete iz konteksta. Povem lahko le, da sem poskusil vigniti smaozavest med igralci,« je povedal o svojem govoru igralcem, skušal jih je spodbuditi, naj na vse kritike odgovorijo z boljšo formo. »O tem pa seveda niste pisali.«

»Se komu zdi, da se bi mi moral opravičiti? To se sprašujem,« jim je dejal, navezujoč se na navedbe, da je že izgubil službo in da je United že našel njegovo zamenjavo. Sit špekulacij je tako po petih minutah vstal in zapustil konferenco. »Želim vam srečen božič in srečno novo leto, če se bomo v njem sploh še videl. Uživajte v prazničnih dobrotah,« je cinično dejal.

Van Gaal je z Unitedom na zadnjih 13 tekmah vpisal le tri zmage v vseh tekmovanjih, zadnji poraz proti Norwichu pa je proti njemu sprožil pravo gonjo. A je nizozemski strokovnjak povedal, da je v tem času prejel klic Alexa Fergusona, ki mu je izrekel podporo, prav tako nekdanji izvršni direktor David Gill in zdajšnji podpredsednik Ed Woodward. Vseeno pa ni pričakovati, da bo ostal na položaju, saj ga ameriški lastniki - družina Glazer - menda nameravajo zamenjati, če bo United izgubil proti Stoku v gosteh ali doma proti Chelseaju.