Van Marwijk prevzel vodenje Hamburga

Nekdanji nizozemski selektor Bert van Marwijk je novi trener nemškega prvoligaša Hamburga.

Objavljeno
24. september 2013 00.33
FBL-GER-BUNDESLIGA-HAMBURG-VANMARWIJK-FILES
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Hamburg - Nemški prvoligaš Hamburg je našel zamenjavo za odstavljenega trenerja Thorstena Finka, in sicer nekdanjega nizozemskega selektorja Berta van Marwijka, ki je s klubom podpisal pogodbo do 30. junija 2015.

Hamburg je Finka po dvoletnem sodelovanju odpustil pretekli ponedeljek, potem ko so njegovi varovanci na petih tekmah državnega prvenstva zmagali le enkrat. Klub je trenutno na šestnajstem mestu, pri čemer je na šestih tekmah osvojil le štiri točke.

Pri Hamburgu so se v času hude krize obrnili na 61-letnega Nizozemca Berta van Marwijka. Ta je v svoji karieri vodil Fortuno Sittard, Feyenoord in Borussio iz Dortmunda, med letoma 2008 in 2012 pa je bil selektor nizozemske reprezentance, s katero se je na svetovnem prvenstvu leta 2010 uvrstil v finale, kjer pa je bila z 1:0 boljša Španija.

»Veseli smo, da se nam je pridružil Bert van Marwijk, saj gre za trenerja z bogatimi izkušnjami, kar je dokazal že večkrat,« je dejal športni direktor kluba Oliver Kreuzer.

Hamburg bo jutri igral tekmo drugega kola nemškega pokala proti Greuther Fürthu, na katerem ga bosta začasno vodila Rodolfo Cardoso in Otto Addo, nato pa bo vajeti prevzel Van Marwijk. Nizozemec bo prvi trening opravil v sredo, debitiral pa bo na sobotni prvenstveni tekmi proti Frankfurtu.