Vardy za zgodovino in točko proti ManUnitedu

Nogometaš Leicestra Jamie Vardy je postal glavna zvezda angleških zelenic: dosegel je gol na 11. zaporednih tekmah.

Objavljeno
29. november 2015 00.24
FBL-ENG-PR-LEICESTER-MAN UTD
Š. Ro.
Š. Ro.

London - Angleške nogometne zelenice imajo novega velikega junaka. To je Jamie Vardy, napadalec moštva Leicester City, ki sicer z dobrimi predstavami navdušuje že vso sezono. A tokrat je na tekmi proti velikemu Manchester Unitedu zaslovel še s posebnim dosežkom: ob neodločenem izidu je zabil že na 11. tekmi zapored in tako za eno tekmo izboljšal rekordni niz Nizozemca Ruuda van Nistelrooya, nekdanjega nogometaša Uniteda. Slednji mu je prek twitterja že čestital: »Zdaj si številka 1, to si si tudi zaslužil.«

Gol v 24. minuti je bil zgodovinski, proslavil ga je temu primerno in navdušil angleško javnost. Njegov niz je še toliko bolj neverjeten ob dejstvu, da je 28-letnega že odpisanega nogometaša Leicester šele leta 2012 pripeljal praktično iz amaterskih vod. Profesionalno kariero je začel šele leta 2011, Leicester pa je zlasti po njegovi zaslugi v prejšnji sezoni napredoval v prvenstvo.

»Seveda sem vesel, da sem dosegel ta gol. Žal mi je sicer, da smo ga zatem še prejeli, lepše bi bilo, če bi imeli tri točke. Vsaka tekma je poglavje zase, na vsaki skušam izkoristiti priložnost, pri tem pa nimam rekorda v glavi. Mislim, da bi to ogrozilo mojo predstavo in vplivalo na ekipo, tega pa si ne želim,« je povedal po tekmi.

»Jamiejev rekord, to je za nas fantastično. Gre za neverjeten dosežek. Samo predstavljajte si, pet let nazaj je igral še med amaterji. Težko je tako hitro odrasti. In ta mož ni le dober strelec, je dober človek, priden delavec, je predan in zelo pomemben za našo ekipo,« je po tekmi svojega varovanca, ki je s 14 goli vodilni strelec lige, pohvalil trener Claudio Ranieri.

Leicester ima zdaj na drugem mestu na lestvici 29 točk, toliko kot vodilni ManCity. Rdeče vrage, ki so tretji, je pred porazom rešil Bastian Schweinsteiger in Unitedov niz brez poraza podaljšal na deset tekem.