Več kot dva tisoč varnostnikov na madridskem obračunu v ligi prvakov

Do povečanja varnosti je prišlo zaradi ukrepov Evropske nogometne zveze (Uefa) po bombnem napadu na avtobus Borussie Dortmund.

Objavljeno
28. april 2017 17.56
SOC/
A. V., STA
A. V., STA
Madrid - Več kot dva tisoč varnostnikov bo skrbelo za red na prvi polfinalni tekmi lige prvakov, v kateri se bosta v torek, 2. maja, na madridskem derbiju pomerili ekipi Reala in Atletica, je danes sporočila madridska lokalna vlada.

"Glede na to, da tekme v ligi prvakov veljajo za tekmo visokega tveganja, bomo povečali število varnostnikov," je v svoji izjavi zapisala lokalna vlada španskega glavnega mesta.

Tako bo število varnostnega osebja številčnejše, kot je bilo na povratni četrtfinalni tekmi lige prvakov, ko je Real gostil Bayern München in ko je prišlo med polčasom do posredovanja madridske policije na delu tribun, kjer so bili navijači gostujoče ekipe. Do spopadov je teden dni pred tem prišlo tudi na tekmi med Atleticom in angleškim Leicestrom, ko je bilo osem gostujočih navijačev obsojenih na štiri mesece zaporne kazni.

Za razliko od španske lige, ko je navijačem Atletica dodeljeno le nekaj sto vstopnic, bo Jana Oblaka in soigralce na stadionu Santiago Bernabeu po pravilniku Evropske nogometne zveze (Uefa) spremljalo štiri tisoč njihovih navijačev.

Do povečanja varnosti je prišlo tudi zaradi ukrepov Evropske nogometne zveze (Uefa), ki je po bombnem napadu na avtobus Borussie Dortmund pred domačo tekmo z Monacom napovedala, da bodo morali klubi zanjo še bolj poskrbeti.