Večna ljubezen med Kakajem in Milanom

Navijače nogometnega kluba Milan je zajela evforija: vrnil se je njihov ljubljenec Kaka.

Objavljeno
03. september 2013 18.08
SOCCER-ITALY/MILAN-KAKA
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Milano - Prihod brazilskega nogometnega zvezdnika Kakaja so v ponedeljek zvečer na ulicah Milana pospremili številni zapriseženi navijači rdeče-črnih. Po štirih letih se je njihov idol vrnil iz Real Madrida, ki je leta 2009 zanj odštel 65 milijonov evrov, zdaj pa zanj ni več našel mesta na igrišču.

Na klopi se je znašel že po prihodu Joseja Mourinha, tudi pod nekdanjim trenerjem Carlom Ancelottijem pa se mu ni obetala nič vidnejša vloga. Pred bližnjim svetovnim prvenstvom v Braziliji si je Kaka vendarle zaželel spet več igrati, vodstvo »galaktikov« pa je uslišalo njegove želje in ga pred novo sezono izpustilo kot prostega igralca.

Kaka je med leti 2003 in 2009 v Milanu doživel vrhunec svoje kariere. Njegovih blestečih predstav, s katerimi je leta 2007 postal najboljši nogometaš na svetu, se še dobro spominjajo tudi Milanovi navijači, ki so ga v ponedeljek pričakali na letališču. Podoben prizor je 31-letnega Brazilca pričakal pred sestankom z Adrianom Gallianijem, v restavraciji Giannino, kamor »rossoneri« redno zahajajo. Na večerji so pili šampanjec, Kaka pa je prejel tudi torto z napisom: »Nekatere ljubzeni se nikoli ne končajo«.

Da se je vrnil v mesto, kjer je preživel najlepša leta kariere, je bil navdušen tudi sam: »Res sem si želel vrniti in zelo sem srečen, da se mi je želja izpolnila. Zdaj sem doma!« je povedal Kaka, ki se je sicer ob selitvi na San Siro moral sprijazniti s precej nižjo plačo kot jo je imel v Madridu. V Milanu so mu obljubili tri milijone evrov letno, čeprav je sam zahteval osem milijonov.

Kaka bo sicer zamenjava za Kevina Princa Boatenga, ki je prejšnji teden odšel v Schalke, še vedno pa ni povsem jasno, kako ga bo trener Massimiliano Allegri vključil v ekipo. V svojem prejšnjem obdobju pri Milanu je Kaka igral za Andrejem Ševčenkom, a opravljal tudi naloge prvega napadalca in redno menjal pozicije v tedanjem Ancelottijevem sistemu 4-3-2-1. Allegri se večinoma poslužuje sistema 4-3-3 z Mariom Balotellijem v špici, vlogo centralnega napadalca pa sta prevzela Robinho ali Stephan El Shaarawy. Ko so ga vprašali, ali se je z Allegrijem že pogovoril o svoji vlogi na igrišču je Kaka odgovoril: »Za menoj so zelo hektični dnevi, zato se nisem imel časa pogovoriti o ničemer. Niti s predsednikom Silviom Berlusconijem se še nisem videl. A vem, da so si me v klubu želeli. Zame je to dovolj.«