Veliko zanimanje za ogled nogometnega SP

Prireditelji svetovnega prvenstva v nogometu so prejeli več kot 4,5 milijona naročil za nakup vstopnic.

Objavljeno
03. oktober 2013 19.17
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Brasilia - Prireditelji prihodnjega svetovnega prvenstva, ki ga bo med 12. junijem in 13. julijem gostila Brazilija, so v prvem delu prodaje vstopnic že dobili naročil več kot 4,5 milijona naročil za nakup dragocenih kosov papirja. Prvi del prodaje oziroma rezervacij bo potekal še do 10. oktobra do 12. ure po srednjeevropskem času.

Približno 77 odstotkov vseh do zdaj rezerviranih vstopnic naj bi želeli domačini iz Brazilije (približno 3,4 milijona vstopnic), sledi Argentina z 223.686 naročil za vstopnice, potem pa ZDA s 175.122. Naročila za nakup naj bi po podatkih Mednarodne nogometne zveze prišla že iz preko 200 držav.

»Število prošenj dokazuje izjemno zanimananje za 20. svetovno prvenstvo, ki bo potekalo v deželi petkratnih svetovnih prvakov. Tisti posamezniki, ki bodo svojo prošnjo oddali do četrtkovega roka, bodo imeli enake možnosti, da si zagotovijo vstopnice, kot tisti, ki so to že storili, saj bo naša aplikacija upoštevala tiste zahteve, ki so bile oddane od začetka do konca roka prodaje, o zmagovalcih pa bo odločala posebna loterija,« je dejal Thierry Weil, direktor marketinga pri Mednarodni nogometni zvezi.

Po navedbah Fife gre za precejšnje povpraševanje, veliko zanimanje velja predvsem za uvodno tekmo, vse tekme Brazilije in pričakovano za finale.