gol z 82 metrov? Nič lažjega!

Zvezni igralec nemškega nogometnega prvoligaša Paderborna Moritz Stoppelkamp je rekordni mejnik prestavil za 10 metrov.

Objavljeno
21. september 2014 15.00
Germany Soccer Bundesliga
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Paderborn - Za nemškega nogometnega prvoligaša Paderborn, ki se je v tej sezoni prvič v zgodovini prebil med tamkajšnjo klubsko elito (lani je drugo bundesligo končal na drugem mestu), marsikdo še niti slišal ni. Kaj šele za 27-letnega zveznega igralca Moritza Stoppelkampa, pa čeravno je svojčas že branil barve uglednega Hannovra.

Včeraj se je v majici novega delodajalca pomeril ravno proti Hannovru in zabil oba gola, svoja prva bundesligaška nasploh, za zmago z 2:0, s katero se je še neporaženi Paderborn vsaj začasno prebil celo na vrh trenutne razpredelnice. Prvega je vpisal v 71. minuti, drugega, ki bo še dolgo dvigal prah, pa prav v zadnjih izdihljajih obračuna, v tretji minuti sodnikovega podaljška.

Toda to ni bil zgolj zadetek, temveč pravi evrogol, ki se bo vpisal tudi v knjigo rekordov nemškega nogometa. Stoppelkamp je namreč sprejel odbito žogo malce izven svojega kazenskega prostora in jo brez pomislekov brcnil na nasprotno stran, vedoč, da so vrata prazna, saj je Hannovrov čuvaj mreže Ron-Robert Zieler pred tem pritekel na drugo stran ob izvajanju kota.

In, glej ga zlomka, žoga je našla cilj in zatresla mrežo! Statistiki so takoj izračunali, da je ob tem preletela kar 82,3 metrov, kar je nov mejnik v bundesligi, prejšnjo rekordno razdaljo 73 metrov Frankfurtovega Grka Giorgosa Tzavellasa izpred treh let in pol pa je potolkel za skoraj deset metrov.

»Nisem vedel, da lahko žogo sploh brcnem tako daleč. Toda uzrl sem prazen gol in poskusil. Že ko je letela proti cilju, sem presunjen pomislil: 'Oh, saj bo šla res v vrata',« ni skrival navdušenja strelec gola stoletja Moritz Stoppelkamp.