»Ibrakadabra« ob sijajnem golu začaral še rekordno bero

Paris St. Germain na zimski odmor odhaja z zmago s 3:0 nad Caenom, na kateri je znova blestel Zlatan Ibrahimović.

Objavljeno
19. december 2015 23.24
SOCCER-FRANCE/

Pariz - Švedski nogometni superzvezdnik Zlatan Ibrahimović je v svojem slogu zaključil jesenski del prvenstva. Za Paris St. Germain je ob zmagi s 3:0 nad Caenom prispeval še eno iz svoje neskončne zbirke mojstrovin. Potem ko je že v začetnih minutah zadel Angel di Maria, je Ibrahimović v 36. minuti vodstvo povišal s pravim čudežnim strelom z več kot 20 metrov in navdušil celo navijače nasprotnega moštva. Za njegovo izjemno hitro reakcijo in natančnost mu je čestital tudi vratar Remy Vercoutre, ki je sicer nanizal nekaj sijajnih obramb, a ob strelu Šveda se je lahko le nasmehnil.

Z zmago je PSG še povečal prednost pred zasledovalci in z 51 točkami po prvem delu poskrbel za rekord francoske lige. Monaco za drugem mestu zaostaja za kar 19 točk. Moštvo Laurenta Banca je tudi podaljšalo niz brez poraza na 28 tekem, ki traja že vse od marca.

»To koledarsko leto je za nas res izjemno. A med sezono mi rekordni nič ne pomenijo, pomembno je, kaj bo na koncu,« je dejal Blanc, potem ko je za končni izid in zmago s 3:0 poskrbel Di Maria, poletna okrepitev iz Uniteda. Argentinec je v Parizu zabil šest golov.