Matjaž Kek z Rijeko na novem vrhuncu trenerske kariere

Hrvaški mediji so polni hvale na račun nogometnega trenerja Matjaža Keka, ki je z Rijeko izločil Stuttgart iz evropske lige.

Objavljeno
30. avgust 2013 10.29
Sprejem nogometašev Prešernov trg Ljubljana 27.06.2010 foto:Igor Mali
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Reka - Nekdanji selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek piše novo uspešno zgodbo. Potem ko je bil prvak z Mariborom in Slovenijo popeljal na SP v Južno Afriko, zdaj slavi tretji največji uspeh svoje trenerske kariere: Rijeko je sinoči popeljal v evropsko ligo mimo velikega Stuttgarta.

»To je zagotovo eden mojih največjih uspehov, ki jih bom za vedno nosil v srcu. Imel sem srečo, da sem lahko že v domovini osvajal naslove, popeljal domačo izbrano vrsto na svetovno prvenstvo, toda tudi ta zgodba bo ostala med najlepšimi spomini. Izločili smo veliki klub, bundesligaša. Uspelo nam je, ker smo ustvarili ekipo, v kateri se vsi dobro zavedajo, da je moštvo bolj pomembno od slehernega posameznika,« je Kek žarel po tekmi, ki se je sicer končala z izidom 2:2, a je z zmago na domačem terenu napredoval hrvaški klub.

»To je bila tekma tekma, na kateri smo imeli kar nekaj sreče. Vedeli smo, da nas čaka pritisk nasprotnika, a se zavedali, da bomo imeli tudi mi svoje priložnosti. Ne morete si predstavljati, kako sem ponosen. To je velik uspeh za Rijeko, za cel hrvaški nogomet. Čestitke gredo vsem v klubu. Ljudje naj proslavljajo, toda pred nami je v ponedeljek že nova tekma,« je še povedal Kek, ki si je prislužil številne pohvale v zahtevni nogometni hrvaški javnosti. Rijeka je namreč v tej sezoni še brez poraza, na Kantrido so se vrnili navijači, ki bodo zdaj lahko spremljali celo evropske tekme.

Na tisoče jih je sinoči na letališču na Krku tudi pričakalo svoje junake s Kekom na čelu. Prizore si lahko ogledate v spodnjem VIDEU.

Če so hrvaški mediji polni hvale na račun slovenskega trenerja in njegovih izbrancev, so nemški povsem »raztrgali« Stuttgart, ki je sicer po prvi tekmi na Hrvaškem že doživel menjavo trenerja. Bruna Labbadio je zamenjal 40-letni Thomas Schneider, a je bila očitno tudi zanj naloga prevelik zalogaj. »Zelo smo razočarani, a vseeno sem lahko ponosen na svoje mlade igralce, saj so pokazali strast in čustva. Na koncu tekme smo bili preveč pohlepni in delali napake, ki jih v našem položaju nikakor ne bi smeli,« je po tekmi povedal Schneider.