Mourinho izgubil živce in odkorakal z novinarske konference

Trener Chelseaja Jose Mourinho ni več želel odgovarjati na vprašanja o Juanu Mati in Kevinu de Bruynu.

Objavljeno
30. september 2013 22.31
SOCCER-CHAMPIONS/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Bukarešta - Pred jutrišnjo tekmo lige prvakov s Steauo je v taboru Chelseaja precej napeto. Po povprečnem začetku sezone na evropskih kot angleških zelenicah je očitno trener Jose Mourinho že nekoliko nervozen, na novinarski konferenci v Bukarešti pa so ga iz tira vrgla tudi vprašanja o vlogi Juana Mate in Kevina de Bruyna. Ker kontroverzni trener ni več želel odgovarjati na provokacije novinarjev, je protestno zapustil novinarsko konferenco.

»Ves čas me sprašujete le o igralcih, ki ne igrajo. Se vidimo jutri,« je zabrusil Mourinho in zapustil dvorano ter nogometaša Franka Lamparda pustil samega s sedmo silo.

Mourinho je sicer v zadnjih tednih moral z novinarji redno razpravljati o Juanu Mati, ki je ob kopici odličnih igralcev obsedel na klopi. Na tekmi s Tottenhamom ga je spet poslal na zelenico, toda zdaj je predstavnike medijev zanimalo, kaj se dogaja z De Bruynom. Preden je protestno odkorakal, je sicer pojasnil, zakaj je Belgijec skupaj s poškodovanim Edenom Hazardom ostal v Londonu.

»Fantastično, ne sprašujete me o Mati. Tri tedne ste me spraševali le o njem, zdaj je očitno na vrsti de Bruyne. Torej vas ne zanimajo igralci, ki bodo igrali?,« je bil sarkastičen Mourinho in dejal, da De Bruyne pač ni bil v njegovem tokratnem izboru. »Takšna je bila moja odločitev. Le 11 jih lahko igra in le 18 jih je lahko v izboru. Skušal sem se odločiti glede na njihovo vlogo na igrišču in trenutno pripravljenostjo,« je še povedal in namignil, da ni bil zadovoljen z njegovo igro na treningu, prav tako ga ni navdušil na tekmi ligaškega pokala s Swindonom.

Chelsea bo kot zmagovalec evropske lige skušal jutri v Bukarešti popraviti prvi vtis s prve tekme, ko je na domačem štadionu presenetljivo izgubil z Baslom.