Torresa lahko grob prijem stane štiri tekme

Zvezdniku Chelseaja Ferrandu Torresu zaradi prekrška nad Janom Vertonghenom grozi kazen štirih tekem prepovedi.

Objavljeno
30. september 2013 17.33
FBL-ENG-PR-TOTTENHAM-CHELSEA
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

London - Španski nogometaš Fernando Torres utegne za prekršek, za katerega si je na derbiju med Chelseajem in Tottenhamom prislužil rdeči karton, še plačevati. Kot poročajo angleški mediji, mu lahko disciplinska komisija pri Angleški nogometni zvezi (FA) nameni tudi do štiri tekme prepovedi, kar bi pomenilo, da bo na klopi sedel vse do konca novembra.

Torres je na tekmi proti Spursom drugi rumeni karton dobil v 81. minuti, ko se je zapletel v obračun z Janom Vertonghenom. Španec ga je grobo prijel za obraz, kar pa menda sodnik Mike Dean niti ni videl in ga kaznoval za prekršek, ki ga ja nad Belgijcem storil pred tem. To naj bi Dean tudi potrdil v poročilu disciplinski komisiji. Ta bo v naslednjih dneh preučila, ali bo za njegov grob prijem kazen ene tekme prepovedi podaljšala še za tri dodatne obračune.

»Torres bi si moral za svoj strahopeten in hudoben napad na tekmeca prislužiti vsaj tri tekme suspenza,« je za Daily Mail povedal priznani sodnik Graham Poll, a vseeno podvomil, da bo zvezdnik tudi dejansko dobil takšno kazen. »Torresov zlovešči obraz v tistem trenutku razkriva, da je zares imel namen škodovati tekemcu. V nogometu ni prostora za takšna dejanja. Pogosteje se to dogaja v ragbiju, a tudi tam skrbno preučijo posnetke in kaznujejo igralce za takšne poteze,« je še dodal.

Torres bo tako v primeru prepovedi igranja na štirih tekmah angleškega prvenstva izpustil obračune proti Norwichu, Cardiffu in Manchester Cityju ter tekmo ligaškega pokala proti Arsenalu.