Vijolični rezervisti še prešibki brez veteranov

1. SNL: Danes zadnje tekme 34. kola. V Domžalah za zmagovalni oder.

Objavljeno
16. maj 2017 22.49
Gaber Dobrovoljc (27) in Dino Štiglec (44) med tekmo 33. kroga Prve lige Telekom Slovenije 2016/17 Olimpija - Domžale, v Ljubljani, 13. maja 2017. [Gaber Dobrovoljc,Dino Štiglec,nogomet,nogometaši,prva liga,telekom,Olimpija,Domžale,športniki,šport]
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly
Ljubljana – Vznemirljivi so! Vsi trije današnji dvoboji 34. kola, ki so ga sinoči odprli že v Krškem in Kopru, ponujajo veliko tekmovalne negotovosti. V Domžalah se bo bila bitka za 2. ali 3. mesto, v Velenju za pobeg od dodatnih kvalifikacij, v Mariboru bo zadnjo priložnost za evropsko vozovnico lovilo Celje.

Domžale: Domžale – Gorica (Dragoslav Perić, 17):
Domači trener Simon Rožman navzven ne kaže negotovosti, a Domžale so v krizi. Ali pa v obdobju osvežitve, da bi v finale pokalnega tekmovanja prišle »energijsko polne«, kot upa mlad, a nič več neizkušen Celjan na domžalski klopi. Strah je upravičen, kaznovana sta prvokategornika Jure Balkovec in Žan Majer, Gorica je v odlični formi, zmaguje tudi z desetimi, Dejan Žigon zabija spektakularne gole in atraktivno podaja. Zmaga sploh ne bi bila presenečenje. Gorico bi pripeljala celo na prag naslova podprvaka, za kar bi ji manjkal le še nedeljski Olimpijin skalp.

Velenje: Rudar – Aluminij (Dejan Balažič, 18):
»Rudarje« je poigravanje s toplo-hladnimi predstavami, zaradi katerih so si prislužili tudi obtožbe o prirejanju izidov, pripeljalo do tega, da bi se sezona lahko zavlekla v dodatne kvalifikacije. Srečna okoliščina je, da v zadnji ligaški tekmi gostijo Radomlje. Takrat bosta o naslovu najboljšega strelca lige odločala tudi Dominik Glavina in John Mary. Aluminij je med najbolj vznemirljivimi moštvi: za Maticem Vrbancem, Žigo Škoflekom, Blažem Kramarjem oprezajo bogatejši klubi. Tudi iz tujine.

Maribor: Maribor – Celje (Rade Obrenović, 20.15):
Si lahko prvaki pred domačimi navijači privoščijo blamažo, kakršno so si v nedeljo »na vasi« v Kidričevem? Motivacijsko so se izpraznili, a to velja za najboljše, za rezerviste, ki morajo prepričati trenerja Darka Milaniča, pa motivov ne bi smelo manjkati. S kakovostjo se še niso odlikovali, a je vprašanje, če jo imajo. To je uganka tudi za športnega direktorja Zlatka Zahovića, ki se bo glede na »izzivalce« s klopi težko odrekel veteranom in se odločil za korenitejšo pomladitev. Zadnjo tekmo s presežki všečnosti in učinkovitosti so Mariborčani igrali v 23. kolu, 7. marca v Novi Gorici (4:2). Celje je v drugem filmu, lovi Evropo. Če si jo sploh želi, potem ko je slišati, da se zatika pri plačevanju obveznosti. Na potezi je župan Bojan Šrot, ki se je aktivno vključil v celjsko-ukrajinsko poslovno-športno navezo. Doslej je iz sence spretno podpiral celjski šport, a nogomet velja tudi za sila spolzek teren. Peripetije na 170 kilometrov oddaljenem jugozahodu Slovenije so pravo opozorilo! In še, celjski trener Igor Jovičević bi tudi peš prišel v Stožice.