Vraževerni Bavarci vendarle veseli

Liga prvakov: na prizorišču zadnjega finala v Münchnu spet dramatična končnica med Bayernom in Valencio.

Objavljeno
20. september 2012 13.44
S. U., šport
S. U., šport

München – Bavarska metropola že diha v prazničnem ritmu prihajajočega oktoberfesta, prav veselo pa je bilo že v Allianz Areni, kjer je domači Bayern preskočil uvodno oviro v novi sezoni lige prvakov. Za začetek je odpravil Valencio, a prav ob koncu skupaj s svojimi navijači trepetal za zmago.

Prav na prizorišču včerajšnje münchenske evropske premiere v sezoni 2012/13 je padel zastor čez zadnjo ligo prvakov. Bavarci so si tisti majski večer ohranili v sila mučnem spominu, potem ko jim je načrtovano lovoriko na domačem igrišču po drami enajstmetrovk izmaknil Chelsea. Takrat je celo popustila zbranost prvemu ljubljencu münchenskega občinstva Bastianu Schweinsteigerju, namesto v mrežo je žogo z 11m poslal v vratnico. »Bo zdaj drugače,« so namigovali pred včerajšnjo tekmo v Münchnu, potem ko so tik pred začetkom nove sezone v ligi prvakov vraževerno zamenjali vrata na igrišču in postavili nova okvirja.

Dejansko je to pot »Schweini« zablestel z vodilnim golom na tekmi, odtlej je dišalo po prepričljivi domači zmagi, toda tudi po vodstvu z 2:0 povsem mirnega spanca za gostitelje še ni bilo. Valencia je namreč izid znižala, v končnici tekme pa je Mario Mandžukić, hrvaški novinec med Bavarci, zapravil enajstmetrovko! Slednja očitno postaja nočna mora münchenskega kluba, udarni zvezdniki so vedno znova nenatančni. Toda tokrat se je zgodba za gostitelje končala zmagovito.

»To pa je tudi najpomembneje. Lepo je začeti sezono z zmago proti najhujšemu tekmecu v skupini. Občutek evropske tekme ob 20.45 je vedno znova pra0v poseben,« je bil zadovoljen Bayernov kapetan Philipp Lahm, ki seveda ne more kar tako pozabiti razpleta prejšnje sezone. V Münchnu se sicer precej raje spominjajo tekme prav z Valencio – leta 2001 z zadnjim evropskim naslovom za Bayern.

Izidi sinočnjih tekem

Skupina E – Chelsea : Juventus 2:2 (2:1; Oscar 2; Vidal, Quagliarella), Šahtar : Nordsjælland 2:0 (1:0; Mhitarjan 2).

Skupina F – Bayern : Valencia 2:1 (1:0; Schweinsteiger, Kroos; Valdez), Lille : BATE Borisov 1:3 (0:3; Chedoju; Volodko, Rodjonov, Orehnovič).

Skupina G – Barcelona : Spartak 3:2 (1:1; Messi 2, Tello; Alves ag, Romulo), Celtic : Benfica 0:0;

Skupina H – Braga : Cluj 0:2 (0:2; Bastos 2), Manchester U. : Galatasaray 1:0 (1:0; Carrick).