Vrnitev Ronalda bi stala 140 milijonov funtov

Real Madrid je pripravljen prodati svojega prvega zvezdnika nazaj v Manchester, kjer so izračunali potencialne stroške prestopa.

Objavljeno
26. september 2014 16.37
Spain Soccer La Liga
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Madrid - Cristiano Ronaldo je v Manchestru pustil neizbrisljiv pečat, zato pri Unitedu ob kakršnikoli možnosti za njegov povratek na Old Trafford zastrižejo z ušesi. Vrnitev v Anglijo se pri Portugalčevih skoraj 30 letih zdi realna kot morda še nikdar, zato so pri angleškem velikanu že začeli preračunavati, koliko bi jih morebiten prestop tudi stal.

Na koncu so prišli do vrtoglave številke 140 milijonov funtov, kamor pa je všteta tako odškodnina madridskemu Realu kot tudi Ronaldova plača, ki nikakor ni nizka. Lanskega septembra je z aktualnimi evropskimi prvaki namreč podpisal novo pogodbo, s katero je postal celo najbolje plačani nogometaš na svetu. Na leto Portugalec pridela za približno 16 milijonov angleških funtov čistega dobička, kar je okrog 315 tisoč funtov na teden. Ob tem je trenutno najboljši nogometaš na svetu s svojim klubom dogovorjen tudi, da mu ta poravna vseh 52 odstotkov davkov, ki po španski zakonodaji bremenijo nogometaševo plačo. Na koncu leta tako Ronaldo stane Špance več kot 34 milijonov funtov, česar si pri Manchestru najbrž ne bodo privoščili.

Ronaldo bi moral pristati na nižjo plačo

V kupček denarja, vreden 140 milijonov funtov, ki so ga pri Unitedu izračunali kot zadosten za vrnitev Ronalda, je všteta odškodnina v višini 60 milijonov funtov, kolikor naj bi za 29-letnika zahteval Real, ter približno 380 tisoč funtov tedenske plače, na kolikor bi moral pristati Ronaldo. Blagajna rdečih vragov Cristianu ob tem ne bi poravnavala davkov (kot trenutno to počne Real), ki so v Angliji ovrednoteni na 45 odstotkov v primeru največjih zaslužkarjev. Tedenski zaslužek dvakratnega dobitnika zlate žoge v Angliji bi bil posledično precej nižji kot trenuten v Španiji - znašal bi 209.000 funtov na teden.

Tema Ronaldove morebitne vrnitve v klub, kjer je nogometno zacvetel, ne potihne praktično nikoli, sam pa svojo prihodnost povezuje z Madridom. »Obstajajo špekulacije glede moje prihodnosti. Moja prihodnost je Madrid. Zadovoljen sem s potekom te sezone, glede prihodnosti pa ne bom govoril, ker nima smisla,« je za angleški časnik Guardian povedal strelec kar petindvajsetih »hattrickov« v dresu belega baleta.

Svojih simpatij do Uniteda vseeno nikoli ni skrival, v prid njegove vrnitve na mesto zločina pa govori tudi velikanski dolg Reala v višini 400 milijonov funtov. Prodaja Ronalda, ki se bliža jeseni svoje kariere, bi ga občutno znižala.