Vročekrvni Fellaini zakuhal mestni derbi v Manchestru

Zaspan derbi med Unitedom in Cityjem na Etihadu se je končal brez zadetkov. Rdeči karton za Marouana Fellainija.

Objavljeno
28. april 2017 00.25
SOCCER-ENGLAND-MCI-MUN/
N. Gr.
N. Gr.

Manchester - Mestni derbi v Manchestru je upravičil pričakovanja glede rezultata, a razočaral s počasno tekmo brez pravih priložnosti. Ne United ne City si poraza praktično nista smela privoščiti in temu primerna je bila tudi njuna igra na zelenici, remi brez zadetkov pa je pravičen izid.

City se je na začetku tekme postavil visoko in prevzel vajeti igre v svoje roke, kar je ustrezalo tudi Unitedu, ki se je na Etihad prišel le branit. Kopica poškodovanih nogometašev na obeh straneh se je poznala v raztrgani igri na sredini igrišča in v napadu. City je imel nekaj več polpriložnosti, a Davida de Gee niso resno ogrozili.

V drugem polčasu je bila zgodba zelo podobna. O tem, kako malo je bilo energije v igri tekmecev iz Manchestra, priča tudi podatek, da je Martin Atkinson prvi rumeni karton pokazal šele v 83. minuti. Potem pa se je začelo. Marouane Fellaini je prvi karton dobil po prekršku nad Sergiom Agüerom, le nekaj sekund za tem je argentinskega napadalca spet spravil na tla. Jezikavi Agüero je ujezil Fellainija, ki je izgubil živce in ga s čelom v slogu Zinedina Zidana »pokosil«. Atkinson ni razmišljal in je Belgijca z neposrednim rdečim kartonom predčasno poslal pod tuš, verjetno pa ga čaka tudi daljša prepoved igre.

City je v zadnjih minutah dobil krila in še močneje pritisnil proti golu Uniteda, navijače je na noge dvignil tudi povratek po poškodbi Gabriela Jesusa. Jesus je nekaj trenutkov kasneje žogo spravil v mrežo de Gee, a je Atkinson zaradi prepovedanega položaja gol upravičeno razveljavil. Do konca tekme so sledile taktične zamenjave in jalov pritisk, remi brez zadetkov pa v lovu za ligo prvakov ohranja status quo. Do konca sezone bo v Angliji zelo napeto, trenutno pa City še ohranja prednost pred Unitedom.

Manchester City : Manchester United 0:0