Vučkić: Moramo ostati realni in na trdnih tleh

Mladi slovenski nogometaši do 21 let so navdušili z izjemno predstavo, saj so v kvalifikacijah za EP 2013 nadigrali Litvo.

Objavljeno
11. november 2011 08.23
Posodobljeno
11. november 2011 08.40
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Nova Gorica - Okoli 2000 ljubiteljev nogometa je bilo včeraj na stadionu Športni park priča blesteči predstavi mlade slovenske reprezetance do 21 let.

Izbranci Tomaža Kavčiča so namreč v kvalifikacijah za nastop na Euro 2013 v Izraelu povsem zasenčili goste iz Litve in slavili z 2:0, čeprav bi bila končna zmaga lahko precej višja, saj niso izkoristili številnih priložnosti. Domači navijači so jih po koncu tekme nagradili s stoječimi ovacijami, zagotovo pa se je nekaj igralcev sedaj znašlo tudi na radarju novega selektorja članske reprezentance Slaviše Stojanovića.

»V začetku srečanja smo imeli nekaj problemov, saj iz treh čistih priložnosti nismo zadeli. Do 15 minute smo se ujeli in kasneje povedli. V drugem delu zadetkov ni bilo, a so bili fantje vseskozi blizu. Samozavest se nam dviga, posebej ko zmagaš tekmo, kjer ti že pred začetkom pripišejo točke. Fante je nedvomno potrebno pustiti, da igrajo in s tem razvijajo svoj neverjetni talent,« je po obračunu dejal selektor Kavčič.

S četrto zmago v tem kvalifikacijskem ciklusu so si tudi priborili prvo mesto v 2. skupini, a mladi nogometaši opozarjajo, da je pot do uvrstitve na samo prvenstvo še dolga. »Zelo sem zadovoljen z igro. To, da nisem dosegel zadetka, je plod nesreče. A najbolj pomembno je, da smo zmagali. Je pa potrebno ostati na trdnih tleh in realen, tudi, ko zmaguješ. Samo tako bomo lahko razmišljali o evropskem prvenstvu,« pa je razmišljal član Newcastla Uniteda Haris Vučkić.