Vučkiću kapetanski trak za tekmi z Dansko in Bolgarijo

Selektor nogometne reprezentance do 21 let Tomaž Kavčič je objavil seznam nogometašev za tekmi z Dansko in Bolgarijo.

Objavljeno
30. september 2013 18.22
tre*Kavcic
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Mlada slovenska nogometna reprezentanca (U21) nadaljuje kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu v Izraelu leta 2015. Najprej bo 11. oktobra v gosteh odigrala tekmo z Dansko, nato pa bo v Novi Gorici 15. oktobra gostila Bolgarijo

Selektor Tomaž Kavčič je pred naslednjima preizkušnjama že objavil seznam 22 nogometašev, na katerem ni večjih sprememb. Z dobrimi predstavami v slovenski prvi ligi sta si vpoklic prislužila Mitja Lotrič (Koper) in Tine Kavčič (Gorica).

»Na Danskem poraz ne pride v poštev. Poskusili se bomo postaviti bolj čvrsto, potem pa bomo videli, kako se bo tekma razvila. Seveda bomo iskali točke, moramo vrniti tiste, ki smo jih izgubili z Estonijo doma. Če se bo priložnost pokazala, jo bomo izkoristili. Na lestvici smo sicer pri dnu, ampak je malce varljiva zaradi tekem Andore,« je o pričakovanjih pred tekmo z Dansko dejal Kavčič in dodal: »Rezerva v igri je vedno, tudi ob veliki borbenosti se da vedno kaj izboljšati. Moramo biti še bolj agresivni in predvsem bolj verjeti v svoje sposobnosti, ter v to, da lahko v teh kvalifikacijah nekaj dosežemo.«

Kavčiča veseli tudi dejstvo, da se je na zadnjih dveh tekmah med strelce vpisal Haris Vučkić, ki se po dolgotrajni poškodbi vrača v pravo formo. »Haris se vrača, on da vedno vse od sebe in deluje pozitivno na ekipo. Zato sem mu ob odsotnosti Mitroviča tudi dodelil kapetanski trak. Vedno boljši je tudi v Newcastlu, kjer se spet priključuje prvi ekipi in upam, da se bo skozi dobre predstave v mladi reprezentanci dodatno izboljšal tudi njegov klubski status,« je še dejal Kavčič.

Slovenija se bo z Dansko merila v Aalborgu, 11. oktobra ob 18. uri, 15. oktobra ob 17. uri pa bo v Novi Gorici gostovala Bolgarija.