Wenger: Lahko smo srečni, da smo pripeljali Özila

Trener Arsenala Arsene Wenger je bil po zmagi nad Napolijem pol hval na račun nemškega reprezentanta Mesuta Özila.

Objavljeno
02. oktober 2013 12.19
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

London - Vodilno moštvo angleškega prvenstva Arsenal nadaljuje z odličnimi predstavami v ligi prvakov, kjer je včeraj premagalo Napoli (2:0) in ohranja stoodstotni izkupiček.

Trener londonskega moštva Arsene Wenger je po tekmi jasno dal vedeti, kdo je bil ključni mož na igrišču - nemški reprezentant Mesut Özil, ki je prispeval gol in podajo.

»Imel je izjemen prvi polčas, v katerem je pokazal vse, kar pričakuješ od fantastičnega igralca. Prikazal je vse svoje sposobnosti, dobro streljal proti golu in tudi odlično podajal, tako da smo uživali v pogledu na njegovo igro. Navduševal me je že v Madridu in lahko smo srečni, da smo ga pripeljali v klub. Zelo hitro se je vključil v naše moštvo, to mu je olajšalo tudi dejstvo, da se nam je pridružil v času, ko igramo zelo dobro,« je svojega varovanca pohvalil Wenger.

Benitez: Nismo še rekli zadnje besede

Če je imel Francoz veliko razlogov za dobro voljo, pa je bilo povsem drugače v taboru Napolija, ki ga vozi španski trener Rafael Benitez.

»Tekmo smo začeli zelo slabo. Svojim igralcem sem rekel, da morajo biti zbrani od prve minute, saj bo Arsenal napadel s polnimi močmi, a smo vseeno prejeli dva gola. Napadalec Gonzalo Higuain je zelo pomembnen član našega moštva in poskušali smo se znajti brez njega, a neuspešno. Vedeli smo, da nas proti Arsenalu čaka težka naloga, vendar mislim, da v tej skupini še nismo rekli zadnje besede,« je dejal Benitez.

Arsenal bo na naslednji tekmi skupine F gostil Borussio iz Dortmunda, Napoli pa bo pred domačimi gledalci igral proti Marseillu (22. oktober).

Pri Ajaxu razočarani s točko

Med sinočnjimi tekmami je bila tudi tista v Amsterdamu, kjer je Ajax gostil Milan (1:1). Italijanski klub, pri katerem zaradi poškodbe ni igral slovenski reprezentant Valter Birsa, si je točko priigral šele v 94. minuti s sporno dosojeno enajstmetrovko.

Domači napadalec Viktor Fischer je po tekmi dejal, da so v moštvu razočarani z le eno osvojeno točko, saj so bili zelo blizu vsem trem.

»Če bi nam pred tekmo ponudili točko, bi jo najverjetneje sprejeli, zdaj pa razočaran stojim pred vami, saj smo skoraj dobili tri. Nasprotniki so večji del drugega polčasa preživeli na naši polovici igrišča, mi pa smo prelahko izgubljali žoge in si nismo vzeli časa pri organizaciji napadov, kot smo to počeli v prvem polčasu,« je povedal Fischer.

Podobnega mnenja je bil tudi njegov soigralec Daley Blind: »Zares je škoda, da si v prvem polčasu, v katerem smo prevladovali, nismo pripravili izrazite priložnosti. V nadaljevanju so nasprotniki izboljšali svojo igro in nismo več imeli pobude na igrišču. Ob koncu tekme smo dosegli vodilni gol, nato pa je Ricardo van Rhijn dobro posredoval na golovi črti, zato sem pomislil, da nam je zmaga usojena. A nato je imel Milan na voljo enajstmetrovko,« je bil razočaran Blind.

Allegri: Zadovoljni moramo biti z rezultatom

Trener Milana Massimiliano Allegri je po tekmi povedal, da bi si njegovo moštvo zaslužilo zmago, vendar je dal jasno vedeti, da je zadovoljen s točko.

»V prvem polčasu smo upočasnili igro in se posvetili branjenju. V nadaljevanju Ajax ni mogel vzdrževati visokega tempa, kar smo izkoristili in igrali bolje. Zaslužili bi si zmago, vendar smo ob koncu, smo smo igrali najbolje, prejeli »poceni« gol, tako da moramo biti zadovoljni s točko,« je povedal Allegri.

Milančane v naslednjem kolu časa težka preizkušnja, saj bodo 22. oktobra gostili Barcelono, Ajax pa bo na isti dan igral proti Celticu.