Wenger ne obžaluje incidenta z Mourinhom

Trener Arsenala Arsene Wenger se je med prvenstvenim dvobojem s Chelseajem sprl z domačim trenerjem Josejem Mourinhom.

Objavljeno
06. oktober 2014 18.04
TOPSHOTS-FBL-ENG-PR-CHELSEA-ARSENAL
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

London - Nogometaši Chelseaja so na včerajšnji tekmi 7. kola angleškega prvenstva premagali Arsenal, obračun pa je zaznamoval tudi spor obeh trenerjev.

Spor je povzročil domači branilec Gary Cahill, ki je v 21. minuti grobo štartal na vezista Arsenala Alexisa Sancheza. Trener topničarjev Arsene Wenger je bil razburjen zaradi Cahillove poteze in se je sprl z domačim trenerjem Josejem Mourinhom in ga tudi rahlo odrinil (v zgornjem videu).

Francoz na klopi Arsenala na po dvoboju povedal, da ne obžaluje svojega dejanja: »Bi moral kaj obžalovati? Želel sem priti iz kraja A na kraj B, pri čemer se mi je nekdo grobo zoperstavil. Bil sem na poti do Sancheza in sem rahlo odrinil Mourinha. Če bi ga želel močno odriniti, bi to jasno videli,« je o incidentu povedal Wenger.

Mourinho: Nisem zakrivil spora

Svoj pogled na fizični obračun je podal tudi Jose Mourinho: »V nogometu sem naredil veliko napak, a tokrat nisem bil kriv za incident. Stal sem v svojem tehničnem prostoru in to ni bil moj problem. Ozračje je bilo »naelektreno«, saj je šlo za pomembno tekmo dveh velikih ekip in rivalov. Tekma je bila zaradi tega polna čustev,« je dejal Portugalec.

V Angliji je po sedmih tekmah v najboljšem položaju Chelsea (19 točk), sledijo Manchester City (14), Southampton (13) in Manchester United (11), Arsenal je na osmem mestu (10).