Z veliko predstavo Lewandowski rešil Bayern

Najboljši nogometaš zadnje sezone v ligi prvakov je zabil vse štiri gole za domačo münchensko zmago proti Herthi iz Berlina.

Objavljeno
04. oktober 2020 20.31
Posodobljeno
04. oktober 2020 20.31
Robert Lewandowski je uprizoril novo veličastno predstavo. FOTO: Christof Stache/AFP
S. U.
S. U.
München - Zadnja tekma 3. kola nemške bundeslige je bila v bavarski metropoli med nogometaši Bayerna in Herthe iz Berlina. V Münchnu v nasprotju z drugimi štadionu po Nemčiji še ni bilo občinstva na tribunah, akterji na igrišču pa so poskrbeli za izjemno razburljivo predstavo. V središču pozornosti se je vnovič znašel Robert Lewandowski, najboljši nogometaš prejšnje sezone v ligi prvakov, ki je za domačo zmago s 4:3 zabil vse štiri gole!

Resda je v 1. polčasu v polno zadel Thomas Müller, vendar je bil nato gol po pregledu posnetka zaradi ofsajda razveljavljen, tako je bil po 45 minutah izid 0:0, nato pa sta se mreži tresli kot za stavo. Že po šestih minutah drugega dela so Bavarci vodili z dvema goloma svojega prvega strelca, Berlinčani so pozneje izenačili in se vrnili v igro tudi po novem Bayernovem vodstvu s 3:2. Veselili so se že točke, nato pa je v izdihljajih tekme za novo zmago favorita in tudi mir v hiši po visokem porazu (1:4) pred dnevi pri Hoffenheimu po upravičeno dosojeni enajstmetrovki zadel Lewandowski.