Zahovič: Mezga bo kaznovan

Športni direktor Maribora Zlatko Zahovič trdi, da poteza Mezge ne bo ostala nekaznovana.

Objavljeno
30. oktober 2011 20.55
Posodobljeno
30. oktober 2011 21.22
Gorazd Nejedly, šport
Gorazd Nejedly, šport

Derbi kot se šika, bi lahko označili jubilejni deseti ligaški dvoboj - odkar se je ljubljanski klub vrnil na prvoligaško sceno - Maribora in Olimpije. Po dvoboju so bili zadovoljni v obeh taborih, a tudi oboji niso skrivali, da bi lahko izvlekli več.

»Kakšen je bil derbi?« se je spraševal ljubljanski športni direktor Mile Ačimovič,  potem ko je s prijatejli analiziral vse podrobnosti dvoboja, ki je ljubljančanom ponudil veliko priložnost, da se povsem približajo mariborčanom.

»To je bil vrhunski derbi, in ne le to, bil je vrhunski na vseh ravneh,« je Ačimovič dobil odgovor svojega izkušenejšega kolega iz vijoličnega tabora, Zlatka Zahoviča. Mariborski športni direktor je priznal, da si Dejan Mezga takšne neumnosti, kot se mu je primerila v 23. minuti, ne bi smel privoščiti. »Dogodek je bil posledica prekrška, ki ga sodnik ni dosodil, kljub temu za dejana ni opravičila!« je dodal Zahovič.

Derbi si bo v vsakem primeru najbolj zapomnil prav hrvaški nogometaš, sicer s šestimi goli prvi strelec Maribora v tej sezoni, saj je pustil na cedilu svoje kolege in tudi trenerja ter direktorja, ki že štiri tekme nista našla načina kako streti zeleno-beli, očitno pretrd, oreh.

»Mezga si bo prislužil kazen,« je zaključil vseeno zadovoljni Zahovič, ki dvoboja ni spremljal z rezervne klopi, zaradi česar je bil najbolj zadovoljen četrti sodnik Andrej Žnidaršič.