Zahović: Na kazen se bomo pritožili z zmagami

NZS je Zlatka Zahovića zaradi nešportnega obnašanja na derbiju 1. SNL kaznovala s trimesečno prepovedjo.

Objavljeno
21. september 2012 12.43
Posodobljeno
21. september 2012 12.43
--
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Nogometna zveza Slovenije (NZS) je zaradi nešportnih dogodkov na tekmi 5. kola prve slovenske lige ponovno kaznovala ekipi Olimpije in Maribora. Ljubljanski klub mora plačati kazen v višini 4.200 evrov, štajerski pa 2.200 evrov.

NZS je ob tem športnemu direktorju Maribora Zlatku Zahoviču izrekla še trimesečno prepoved sodelovanja v nogometu pod okriljem NZS. Disciplinski organ NZS ga je kaznoval zaradi neprimernega vedenja med polčasoma, v drugem polčasu ter neposredno po zaključeni tekmi. Predsednik NZS Aleksander Čeferin je o tem tedaj zatrdil, da je Zahovič grozil in zmerjal njega in vodstvo zveze, Mariborčani pa so v prvih odzivih za razliko od vodstva Olimpije trdili ravno nasprotno.

Navijači obeh ekip so namreč na omenjeni tekmi z nešportnim navijanjem izražali nestrpnost, sovraštvo in žalili dostojanstvo posameznika oziroma skupine, zato je disciplinski organ NZS na podlagi veljavnih predpisov sprejel omenjene kazni, so kazen obrazložili na NZS.

Zahović: Čeferinove kazni so zame medalje

Zahović se je na kazen NZS že odzval in dejal, da se ne namerava pritožiti. Kot je izjavil, mu nič mi ne more pokvariti uživanja ob sinočnji veliki zmagi Maribora. »Čeferinove kazni so zame medalje. Pritožili se bomo z zmagami. Vsaka zmaga Maribora in slovenskega nogometa je za njih boleča,« je pokomentiral odločitev NZS.

»Veseli me zaradi ekipe, fantov, ki resnično vsak dan napredujejo, delajo odlično in so ambiciozni. Toda to ni bila le zmaga Maribora, ampak slovenskega klubskega nogometa, zato smo še toliko bolj veseli. Nismo bili pod pritiskom, tudi igralci ne, želeli so le prikazati na igrišču, da smo dobri. Želeli so pokazati, da je slovenski klubski nogomet odličen in se lahko z dobrim delom kosa z vsemi, tudi s Panathinaikosom,« je še dejal.