Umrl je Zoran Ubavić, v njegov spomin prekinitev derbija

Po hudi bolezni se je poslovil nekdanji napadalec Olimpije Zoran Ubavić. Derbi bodo njemu v čast prekinili v 9. minuti.

Objavljeno
21. november 2015 12.36
NeDelo:1999-02-28:slike:_nd_ubavic3
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - V pričakovanju nocojšnjega velikega derbija med Olimpijo in Mariborom je razžalostila vest o smrti dolgoletnega člana zeleno-belih Zorana Ubavića. Po hudi bolezni je umrl v 51. letu starosti.

Ubavić je bil doga leta eden najvidnejših članov Olimpije, v 149 nastopih je zabil kar 112 golov. Bil je najboljši strelec prve sezone slovenskega državnega prvenstva 1991/92, ko je dosegel kar 29 zadetkov, sčimer je še vedno rekorder lige. Priljubljeni »Zoki« je zaigral tudi za Gorico, Vevče, Celovec, Renče in Litijo, naposled pa se leta 2005 vrnil in pomagal klubu na poti iz pete lige.

Nastopil je tudi na zgodovinski prvi tekmi slovenske reprezentance, 3. junija 1992 pri remiju proti Estoniji v Talinu z 1:1 je sodeloval en polčas. To je bil tudi njegov edini nastop v dresu izbrane vrste.

Za ves prispevek so mu v Olimpiji skušali oddolžiti s posebno akcijo, z dobrodelno licitacijo dresov so zbirali sredstva za pomoč pri zdravljenju težke bolezni. Pred nekaj leti je namreč zbolel za težko obliko demence in zato potreboval popolno oskrbo. Zadnja leta je z družino živel v Novem Sadu.

Prekinitev v 9. minuti

Spominu nanj se bodo poklonili tudi na nocojšnjem derbiju v Stožicah. Kot so sporočili iz Olimpije,bodo v njegov spomin tekmo prekinili v 9. minuti. Ubavić je namreč pri ljubljanskem prvoligašu nosil številko 9, zato se želijo na tak način pokloniti njegovemu spominu.

»Vsi skupaj pokažimo, da smo del prave, velike družine ter namenimo ogromen aplavz in poklon našemu 'Zokiju',« so po smrti Ubavića zapisali pri Olimpiji in navijače pozvali, da se na današnjem derbiju spomnijo nanj.