Zamparini za Palermo obkrožil še Milaniča

Nekdanji vijolični člani Josip Iličič, Armin Bačinovič in Siniša Anđelkovič ter Jasmin Kurtič, ki se jim je na Siciliji pridružil iz Hita Gorice, bi lahko že poleti igrali pod taktirko Darka Milaniča.

Objavljeno
10. marec 2011 12.34
G. N., šport
G. N., šport
Ljubljana – Predsednik Palerma Maurizio Zamparini je namreč trenerja Maribora obkrožil na seznamu morebitnih naslednikov Delia Rossija in Sergia Cosmija. Nekaj več vznemirjenja in tudi prijetnejših trenutkov je povzročil zapis v uglednem italijanskem športnem dnevniku La Gazzetta dello Sport, ki piše o tem, da je med kandidati za trenerja Palerma v naslednji sezoni tudi Darko Milanič.

»Normalno je, da se v Italiji nekaj piše. To ni nič nenavadnega, da sem v skupini kandidatov za trenerja. Ta se bo do konca sezone bržkone še zmanjšala. Če se piše o igralcih, se tudi o trenerjih. In na to se bo treba navaditi. Kar zadeva moj status, sem osredotočen le na Maribor, kjer me do junija čaka še veliko zahtevnih nalog,« je zapise v rožnatem časopisu komentiral Milanič.

Sergio Cosmi, naslednik odstavljenega Delia Rossija pri Palermu, je po prepričanju večine poznavalcev »calcia« zgolj začasni izbranec razvpitega Zamparinija. Sedemdesetletnemu poslovnežu, sicer Furlanu, so nekateri mediji zaradi nenadne ljubezni do mariborskih igralcev že nadeli vzdevek Zamparinič. Ta je v 24 letih predsedovanja pri različnih klubih, od Venezie do Palerma, zamenjal kar 29 trenerjev. Cosmi naj bi imel zagotovljen stolček le do konca sezone.

Milanič naj bi ustrezal Zampariniju tudi zaradi favoriziranja modela igre 4-2-3-1, eden od pomembnejših Milaničevih adutov pa je odlično znanje italijanskega jezika. Prav tako Italijanom ustreza Milaničev CV, nekdanji branilec Partizana, slovenske reprezentance in kapetan. Da prihaja iz Izole, torej le nekaj kilometrov oddaljenem mestu od Trsta, da je Palermo trpel v povratni tekmi kvalifikacij za evropsko ligo v Ljudskem vrtu, da je močna osebnost, da ima 10 točk prednosti pred Domžalami, da Maribor igra privlačen nogomet (un bel calcio) ...

Kot poznavalec italijanskih razmer in redni bralec Gazzette za Milaniča omenjanje njegovega imena ni presenečenje. In tudi ni edini, saj sta na Zamparinijevem seznamu še bivši trener Genoe Gian Piero Gasperini in nekdanji Catanie Marco Giampaolo.

Že poleti 
o Milaniču in Palermu

Zlatko Zahovič je po evropskih dvobojih s Palermom namignil, da ne bo preveliko presenečenje, če bo Milanič v novi sezoni trener Palerma. Hkrati je dodal, da je pripravljen na vse in da se zaveda, da bo slej ko prej konec Milaničeve zgodbe v Mariboru. Prav tako mariborski športni direktor ni skrival, da je eden od glavnih kandidatov za Milaničevega naslednika Slaviša Stojanovič.

Zahovič je alpski Mamić

Mariborski športni direktor Zlatko Zahovič je izzval zagrebški Dinamo in za enega od najbolj nadarjenih hrvaških napadalcev Andreja Kramarića ponudil pol milijona evrov. Hrvaški prvak je zavrnil ponudbo »alpskega Mamića«, kot so tamkajšnji mediji poimenovali Zahoviča po razvpitem Dinamovem podpredsedniku Zdravku Mamiću.