Žan Celar kot Luka Zahović (VIDEO)

Nogometaš mariborskega podmladka je navdušujoč prodor, med katerim je izigral vso Krkino obrambo, zapečatil z golom.

Objavljeno
18. marec 2017 10.47
J. P.
J. P.

Novo mesto - O mojstrovini mladega napadalca vodilnega slovenskega nogometnega prvoligaša Maribora Luke Zahovića za zmago z 1:0 v večnem derbiju z branilko naslova Olimpijo v uvodnem kolu spomladanskega dela prvenstva se je še lep čas govorilo s presežniki, očitno pa ima obetavni »ostrostrelec« odličnega oponašalca tudi v vijolični mladinski ekipi.

V dvoboju 17. kola 1. slovenske mladinske lige (SML) se je namreč Maribor z gostovanja na štadionu Portoval vrnil s prepričljivo zmago s 4:1 nad Krko, najbolj pa je odmeval drugi zadetek izbrancev Muamerja Vugdalića tik pred odhodom na glavni odmor. Zanj je poskrbel napadalec Žan Celar, ki je v torek postal polnoleten, je pa tudi občasni član mlajših reprezentančnih selekcij. 

Z navdušujočo solo akcijo, v kateri je po pravem slalomu pritekel pred nasprotnikova vrata in naposled ukanil še čuvaja mreže Ožbeja Kisovca, je osmešil Krkino obrambo in dosegel zadetek, kakršnega se ne bi sramovali niti napadalni mojstri v članski konkurenci. Mariborov podmladek, ki je v zadnjih treh obračunih vpisal kar 16 golov, se je z zmago povzpel na vrh prvenstvene razpredelnice, Novomeščani so padli na šesto mesto.