Zasvojenost s stavami Bartona drago stala

Nekdanji angleški reprezentant in zvezni igralec prvoligaša Burnleyja bo moral 18 mesecev prisilno mirovati.

Objavljeno
26. april 2017 19.22
ap France Soccer
J. P.
J. P.

London - Nekdanji angleški reprezentant in zvezni igralec prvoligaša Burnleyja, Joey Barton, se 18 mesecev ne bo smel udejstvovati v nogometu, je razsodila tamkajšnja nogometna zveza (FA), ki je 34-letnika kaznovala, ker je med letom 2006 in lani redno izpolnjeval stavniške lističe (menda kar 1260), kar je za nogometaše prepovedano.

»Sankcije so stroge, razočaran sem. Kršil sem pravila, priznal napako in se opravičil, zvezi predložil zdravniško potrdilo v dokaz, da sem s stavami zasvojen. Nič ni pomagalo, a se bom pritožil. Če bo kazen obveljala, se bom predčasno upokojil,« je žalostno zmajeval z glavo nekdanji član Manchester Cityja, Newcasla, Marseilla in moštva Glasgow Rangers.

Stavil je tudi na poraze svojih klubov, »toda nikdar na tekme, na katerih sem igral in na katere sem imel vpliv.« Burton bo moral, kot poroča STA, seči tudi v žep in plačati globo 30.000 funtov. Zanj to ni prva kazen. Zaradi nediscipline je moral pred devetimi leti celo za pol leta za zapahe, ker se je v središču Liverpoola vinjen zapletel v pretep.

Istega leta si je razvpiti zvezni igralec prislužil tudi pogojno zaporno kazen, ker se je na treningu lotil francoskega soigralca pri Cityju Ousmaneja Daboja. Večkrat ga je zavoljo ostrih prekrškov kaznovala tudi FA, lani pa so mu v Glasgowu pokazali vrata ravno zaradi grdega prepira na treningu.