Zavrč bi lahko še posolil vijolične rane

 Veliki derbi 10. kola Prve lige Telekom Slovenije Zavrč - Maribor bo jutri, mali danes.

Objavljeno
20. september 2013 21.37
Gorazd Nejedly, šport
Gorazd Nejedly, šport

Ljubljana – Zavrč pomagaj, upajo pri večini nogometnih prvoligašev. Novinec in najprijetnejše odkritje ligaške sezone bo jutri v tako rekoč imenitnem položaju gostil ranjenega prvaka. Dvoboj drugega in prvega na lestvici je prvovrstni posladek v drugi četrtini prvenstva, ki bo za tekmece Maribora ključna. Druge tekme 10. kola bodo danes.

Novo mesto: Krka – Luka Koper (sobota, Matic Mežnar, 16): Novomeška zasedba je po imenih prvoligaška, toda hodi po robu. Največje breme na hrbtu nosi trener Borivoje Lučić. Vedno hvaležen sogovornik in nekoč odličen nogometaš ima tako rekoč le eno in ključno slabost. Ni tekmovalec za vsako ceno. Če se Krka ne bi potegovala za obstanek, bi bil idealen, tako pa ima iz tekme v tekmo novega naslednika. Glavni operativec Sašo Udovič je doslej zavračal napade rešiteljev, po morebitnem porazu se bo bržkone vdal. A hkrati bi kazalo opraviti podrobno notranjo selekcijo s prerazporeditvijo vlog na igrišču.

Velenje: Rudar – Olimpija (Damir Skomina, 17.30): Oboji so sredi tedna opravili pokalni trening. Pomembnejši je bil za Ljubljančane. Nikola Nikezić je vrnil nogometno podobo v napad, vse druge rošade, ki so dodobra spremenile doslej ustaljeno enajsterico, obetajo le začasen izhod iz krize. Srečna prihodnost je še naprej odvisna od manj ali več uspešnosti tekmecev. Slepiti pa se ne kaže: posadka, ki vodi Olimpijino barko, bi se lahko učila kar pri Velenjčanih. Trenerski dvojec Jernej Javornik (glavni), pomočnik Spasoje Bulajić sta za tekmečev strokovni tabor Pep in Jose. Ne glede na to, da bi gostje v malem derbiju kola našli »iglo v senu« – zmago.

Nova Gorica: Gorica – Triglav (Davor Drečnik, 20): Goriške »azzurre« lahko ustavi le naravna nesreča. Pri Goričanih ni nič prepuščeno naključju, trener Luigi Apolloni vestno spremlja tekmece, zapisuje vse njihove odlike in slabosti. Kranjčane je vzel »pod lupo« proti Krki. Da, točka Gorenjcev bi bila senzacija.

Domžale: Domžale – Celje (Slavko Vinčić, 20.15): Domžalski zasuk k igri je vabilo za razočarane domžalske navijače, naj se vrnejo na tribuno. Nogometno všečni so tudi Celjani, ki so z veteranom Draganom Čadikovskim dobili, kar so Domžalčani z njegovim odhodom izgubili: avtoriteto na igrišču in izkušenega igralca.

Zavrč: Zavrč – Maribor (nedelja, Matej Jug, 19): Najprej o nacionalnem interesu, ki naj bi ga z nakupi Hrvatov ogrožali Zavrčani. Tako ogroženi so luzerji in kruhoborci. Zavrčani so proti Olimpiji do izida z 2:1 prišli z devetimi Slovenci in dvema Hrvatoma v prvi enajsterici. Do potrditve zmage pa resda še s pomočjo treh južnih sosedov. Po nacionalnem ključu so imeli torej najbolj slovensko ekipo v 1. SNL. Četudi imajo hrvaško pomoč, je dobrodošla, saj ima dodano vrednost. Naključje ali ne, prav Hrvatje na čelu z Josipom Golubarjem bi lahko zamajali stolček rojaku na vijolični klopi Anteju Čačiću. Maribor je, česar stanje na lestvici in osem zmag ne razkrivajo, na razpotju. Potrebuje sveže moči za nov zagon moštva, ki ga je zajelo malodušje. Pa čeprav se te ocene Zlatko Zahović in drugi otepajo kot hudič križa.