Zavrč: Olimpija (le) ogrevanje za Maribor

Danes ob 20. uri prva tekma 9. kola Prve Lige Telekom Slovenije med Zavrčem in Olimpijo.

Objavljeno
12. september 2013 22.34
Nogomet
Gorazd Nejedly, šport
Gorazd Nejedly, šport

Ljubljana – »Moramo!« To je Olimpijino vodilo pred današnjo uvodno tekmo 9. kola Prva Liga Telekom Slovenije v Zavrču. Ljubljančani rešujejo, kar se rešiti da, toda prvoligaški novinec izpod Haloz je vse prej kot tekmec, ki bi Olimpiji zagotavljal tekmovalno preobrazbo. Pomerila se bosta tretji (Zavrč, 14 točk) in šesta (Olimpija, 10)!

Na vprašanje, kako so se v tej sezoni izšle tekme, v katerih je Olimpija igrala pod težo pritiska, da mora zmagati, je odgovor lahek: Porazno! Premagala je le zadnja tri moštva na lestvici (Triglav, Krko in Celje). Mesto v zaporedju in zaostanek Ljubljančane postavljata v položaj, da si ne sme več privoščiti spodrsljajev.

»Vemo, v kakšnem položaju smo. Tekma je odločilna in tako smo se tudi pripravljali. Zavrč je izkušeno moštvo, ampak ukvarjali smo se izključno s seboj,« je povedal Nik Omladič, ena od Olimpijinih svetlih točk v prvem delu sezone. Zvezni igralec iz Šmartnega ob Paki je razkril, kako so v zeleno-belem taboru izkoristili dobrih deset dni tekmovalnega premora zaradi reprezentančnih tekem. »Popravljali smo napake, da bi lahko zasukali ligaško zgodbo v zmagovalno smer. Ne bomo igrali brezglavo, bomo pa z veliko taktične spretnosti,« je še dejal Omladič. Za trenerja Andreja Razdrha, ki bi ga poraz približal odstavitvi, je dobra vest ta, da poškodba ni ustavila še kakšnega igralca. Tako rekoč edini napadalec s slovesom strelca Andraž Šporar le ni staknil hujše poškodbe v dvoboju mladih selekcij do 21 let Slovenije in Danske.


Završki »Nik« je Doris Kelenc. Nekoč veliki up ptujske Drave je v Zavrču zaživel v polnem sijaju in z atraktivnimi potezami razveseljuje navijače in trenerja Viktorja Trenevskega. Olimpija je izziv, a ... »Ni res, tekma z Olimpijo bo samo ena v nizu. Nismo menjali ustaljenega ritma, bo pa seveda lepo in veselo, če jo bomo premagali,« »levičar« ni pokazal veliko strahospoštovanja do ljubljanskih »zelenih«, ki bodo prvi gostje v mini paketu završkega festivala derbijev. Naslednji teden bo namreč pod Halozami gostoval še prvak Maribor. Ni kaj, Olimpija bi lahko bila ogrevanje za derbi drugega in prvega.