Zeleno-beli lahko unovčijo največ

Danes bodo potekale tekme 13. kola državnega prvenstva, Miran Srebrnič na goriški klopi gosti Maribor.

Objavljeno
15. oktober 2014 11.41
Gorazd Nejedly, šport
Gorazd Nejedly, šport
Ljubljana – Z reprezentančnim vetrom v hrbet bodo slovenski nogometni prvoligaši danes igrali tekme 13. kola. Najbolj vznemirljive tekme bodo v Celju, Novi Gorici in Domžalah, v ospredju pa bo gostovanje prvakov. Drugi tekmi bosta še na Ptuju in v Stožicah.

Ptuj: Zavrč – Krka (sodnik Rade Obrenović, 15):
Hrvaški derbi v najstarejšem slovenskem mestu je zgolj naključje. A tudi realnost, potem ko sta se oba kluba z najmočnejšimi aduti okrepila z obmejnimi igralci. Zavrčanom oziroma spet prepričljivo izvoljenemu županu Miranu Vuku gre zaenkrat račun na roke: s Hrvati meša štrene v vrhu in upa, da bi se lahko resno vpletli v boj za prvaka. Hrvaški nogometaši v dolenjskem moštvu še niso povsem ujeli ritma, a slej ko prej ga bodo. Tako za završke kot za novomeške »sosede« velja, da imajo za seboj kakovostnejšo vzgojo. Morda so tudi cenejši!

Celje: Celje – Luka Koper (Mitja Žganec, 17): Še pred dobrim mesecem dni bi odsotnost Benjamina Verbiča (rumeni kartoni) povzročila preplah med Celjani. Zdaj ima trener Simon Rožman v napadu veliko ponudbo: Albanca Valona Ahmedija, Hrvata Mislava Oršića in Nigerijca Sunnyja ter slovenske fante Andraža Žureja, Dejana Đermanovića, Gregorja Bajdeta (trenutno je poškodovan) ... Glavni izziv za Celjane je preobrazba od obetavne zasedbe v resno tekmovalno moštvo. Kot nalašč so Koprčani idealni tekmeci, da vidijo, če so na pravi poti. In če so bili uspešni prijemi privlačne motivatorke, ki jim je predavala pred dnevi.

Nova Gorica: Gorica – Maribor (Miran Bukovec, 18): Bolj kot s tem, ali bo Miran Srebrnič oblikoval zmagovalno Gorico s slovenskimi ali italijanskimi igralci, morda z mešanico vseh, je v ospredju bitka za preživetje kluba. Italijanom zmanjkuje volje in denarja, ker ga še partnerica Parma nima, Slovenci pa imajo zgolj zamisli. Te pa so odvisne od tega, iz katerega ideološkega tabora prihajajo. Za Maribor se začenja peklenski ritem, ki ga bo konec šele 10. decembra. V naslednjih 55 dnevih ga čaka najmanj trinajst tekem: osem v SNL, štiri v LP, ena v pokalu NZS.

Ljubljana: Olimpija – Radomlje (Bojan Mertik, 18): Glede na tekmece lahko Olimpija debelo unovči današnje kolo. Pet točk od dvanajstih je sicer njen izkupiček v zadnjih štirih tekmah, navdušenje navijačev in zadovoljstvo v strokovnem štabu pa je takšno, kot da bi presegli možni izkupiček. Vsega je »kriva« privlačna predstava v Ljudskem vrtu, ki pa ni bila ustrezno nagrajena. Toda šteje vtis. Ko bo še učinek (Zavrč je, na primer, pred njo), bo Olimpija in z njo vsi obetavni upi dobila podobo moštva, ki vzgaja in tekmuje. Radomlje so priložnost, da se zeleno-beli s pospeškom spustijo v lov za Domžalčani. Pa še; Zlatko Zahović je ponujal milijon evrov za Andraža Šporarja. Ni bilo dovolj, Šporar je izraziti »anti Viola«.

Domžale: Domžale – Rudar (Roman Glažar, 20.05): Kaj je prinesel odmor, vrnitev Domžal v zmagovalno formo ali podoba Rudarja iz minule sezone? Domžalčani lahko spet računajo na rekonvalescenta Slobodana Vuka. Po izidih sodeč ga niso pretirano pogrešali, za zaostritev konkurence pa zelo.