Zidane: »Absolutno nismo favoriti finala!«

Atletico je na povratni tekmi polfinala lige prvakov premagal Real z 2:1, a je beli balet vseeno prišel do finala.

Objavljeno
10. maj 2017 22.56
FBL-EUR-C1-ATLETICO-REALMADRID
N. Gr.
N. Gr.

Madrid - Atletico Madrid je pred misijo nemogoče, na svojem stadionu Vicente Calderon lovijo velike tri zadetke zaostanka. A začetek ekipe, kjer mrežo brani Jan Oblak, je bil zelo spodbuden. V 12. minuti je velik pritisk rdeče-belih z zadetkom kronal vezist Saul Niguez, štadion Vicente Calderon pa je eksplodiral od navdušenja. 

Do konca tekme je še ogromno in tudi Real še ni v finalu lige prvakov, sploh če bo Atletico našel pravo formo v napadu, ki je manjkala na prvi tekmi teh dveh tekmecev na štadionu Santiago Bernabeu. Težave za Real so se še povečale, ko je Räphael Varane naredil prekršek za enajstmetrovko nad Fernandom Torresom, strel z bele točke pa je uspešno izvedel Antoine Griezmann in premagal Keylorja Navasa. Atleticu manjka le še zadetek, da bi izsilil podaljške. 

Po pritisku proti vratom Oblaka je Real vendarle prišel do zadetka, s katerim so bolj kot ne že potrdili vozovnico za Cardiff in finale lige prvakov. Po odličnem prodoru Karima Benzemaja po levi strani je obramba Atletica zaspala, Benzema je lepo našel najprej Ronalda, Jan Oblak je strel odlično ubranil, Isco pa je odbitek pospravil v mrežo. Atletico bi moral za napredovanje doseči še tri zadetke. 

V drugem polčasu tudi Atletico ni več imel ne želje ne moči, saj so se zavedali, da je to polfinale izgubljeno. Za nameček je v Madridu začelo še močno deževati in tempo je do konca srečanja močno padel. Več priložnosti je imel Real, ki bi lahko zadel za izenačenje, a je Atletico ob izpadu iz lige prvakov pred svojimi navijači dosegel vsaj tolažilno zmago. Varovanci Diega Simeoneja so se predstavili v precej boljši luči kot pred tednom dni na Santiago Bernabeuu, predvsem v napadu so igrali hitro in odločno, kar jim je manjkalo na prvi tekmi.

V ligi prvakov je ostalo le še zadnje dejanje. »Real zagotovo ni favorit, saj je Juventusu težko zabiti gol. A niso močni le v obrambi, letos so že večkrat dokazali, kako dobri so Mandžukić, Dybala in Higuain tudi v napadu. Dani Alves igra v življenjski formi, težko bo. Juventus je še vedno v mojem srcu, tam sem postal boljši človek, zato bo to finale zame še bolj posebno,« je bil po tekmi pazljiv Zinedine Zidane

Trenerja Reala je navdušila tudi izjemna akcija Karima Benzemaja za zadetek Reala. »Sploh ne vem, kako mu je uspelo zadržati žogo v igrišču, to je bila fenomenalna poteza. Karim ni dober le v zabijanju golov, rad tudi ustvarja priložnosti za soigralce, zato je zelo pomemben za našo igro. V zadnjem tednu mu v zaključkih ni šlo, a verjamem, da se mu bo odprlo.«

»Borili smo se do konca, tako kot vedno v zadnjih letih, zato sem zelo ponosen na ekipo. Načrtovanje tekem je tisto, kar me motivira, tudi danes smo pokazali, da se na dober dan lahko kosamo s katerokoli ekipo na svetu. Igralci iz sezone v sezono rastejo in napredujejo in me delajo ponosnega. Odigrali smo skoraj popoln prvi polčas, tako kot smo se dogovorili, gol Isca pa je odločil obračun,« je bil kljub izpadu iz lige prvakov zadovoljen trener Atletica Diego Simeone

Real se bo v finalu lige prvakov v Cardiffu pomeril z Juventusom, ki je včeraj še drugič premagal Monaco in ga izločil s skupnim izidom 5:0. Finale Reala in Juventusa bo dvoboj dveh ekip, ki sta v zadnjih mesecih v vrhunski formi in predvsem dvoboj disciplinirane obrambe Juventusa proti učinkovitemu napadu Reala s Cristianom Ronaldom na čelu. 

Atletico Madrid - Real Madrid 2:1 (2:1)   0:3*

Stadion Vicente Calderon, gledalcev 52.000, sodniki: Cakir, Duran in Ongun (vsi Turčija).
Strelci: 1:0 Saul Niguez (12.), 2:0 Griezmann (15./11 m), 2:1 Isco (42.).
Atletico: Oblak, Gimenez (od 57. Partey), Savić, Godin, Filipe Luis, Carrasco, Saul Niguez, Gabi, Koke (od 76. Correa), Griezmann, Torres (od 56. Gameiro).
Real: Navas, Danilo, Varane, Ramos, Marcelo, Modrić, Casemiro (od 77. Lucas Vazquez), Kroos, Isco (od 88. Morata), Ronaldo, Benzema (od 76. Asensio).
Rumeni kartoni: Savić, Godin, Gabi, Correa; Danilo, Ramos.
Rdeči karton: /.