Zidanu grozi suspenz

Nekdanji francoski nogometni zvezdnik je drugo ekipo madridskega Reala vodil brez trenerske licence.

Objavljeno
10. oktober 2014 19.50
reu-SOCCER-FRANCE/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Madrid - Nekdanji francoski zvezdnik Zinedine Zidane se je znašel v hudih škripcih. Večkratni najboljši nogometaš na svetu se je po koncu aktivne kariere posvetil trenerskemu poslu, v tej sezoni prevzel drugo ekipo madridskega Reala, a se je že zapletlo. Na dan je namreč prišlo, da 42-letni Francoz sploh še nima opravljenih vseh potrebnih izpitov za trenersko licenco, zato mu grozi celo suspenz.

Španska nogometna zveza (RFEF) je že napovedala preiskavo, saj Zidane ni imel potrdila o licenci za samostojno vodenje moštev na tej ravni tekmovanja. Zdaj ima njegov delodajalec, Real B, deset dni časa za odgovor in pojasnilo zvezi, ki bo sankcije predvidoma sprejela do konca prihodnjega tedna. Nekdanjega reprezentanta »galskih petelinov« bi lahko po črnem scenariju doletela daljša prepoved udejstvovanja v nogometu, najverjetnejša kazen pa je četrtletni suspenz.

»Zizou« je bil v minuli sezoni pomočnik trenerja prvega Realovega moštva Carla Ancelottija, z vodenjem ekipe B pa doslej ni imel pretiranega uspeha, saj so njegovi fantje v sedmih kolih vpisali pičli dve zmagi. Preiskavo so sicer pomagali sprožiti tudi drugi drugoligaški trenerji, ki so se pritoževali, češ da Zidane vodi ekipo, čeravno je kot trener uradno vselej naveden Santiago Sanchez.