Zimzeleni Totti z golom v zgodovino LP

Druge tekme lige prvakov: PSG brez Ibrahimovića čez zvezdniško Barcelono, Matić zagotovil poln plen Chelseaju.

Objavljeno
01. oktober 2014 07.52
M. F., šport
M. F., šport
Ljubljana – Zimzeleni Francesco Totti je tri dni po svojem 38. rojstnem dnevu na gostovanju Rome pri Manchester Cityju postal najstarejši strelec v zgodovini lige prvakov. Laskavi naziv je po treh letih odnesel Ryanu Giggsu, ki je držal rekord s 37 leti in 289 dnevi.

Trener Rome Rudi Garcia je pred tekmo poudaril, da bodo njegovi fantje skušali Manchestru dokazati, da niso avtsajderji. »Ne bomo le gledalci,« je opozoril in omenil ponos ekipe. Roma je na Otoku z veteranom Tottijem in rezultatom 1:1 iztržila točko. S štirimi točkami po dveh tekmah zaostaja le za Bayernom, favoritom skupine. »Proti močnim nasprotnikom se vedno trudimo prikazati dobro igro. Zavedamo se, da imamo težko skupino in da bomo zato morali pokazati najboljše predstave, če želimo prezimiti v Evropi,« je razmišljal Totti.

Kar s petimi goli pa sta v francoski metropoli postregla PSG in Barcelona. Bogato zvezdniško zastopstvo na tribunah – od upokojenih nogometašev Davida Beckhama in Patricka Kluiverta do nekdanjega francoskega predsednika Nicolasa Sarkozyja ter glasbenih zvezd, kot sta Beyonce in Jay Z – je za zmago s 3:2 zaploskalo gostiteljem. Ta je bila zelo pomembna, saj so Parižani proti katalonskim velikanom igrali brez poškodovanega prvega aduta Zlatana Ibrahimovića. »Odlična tekma, krasno navijaško vzdušje! Naš štart v sezono je bil slab, tokrat pa se je prav vsak posameznik dobro odrezal,« je prikazano komentiral David Luiz. Brazilec je prispeval prvi gol na tekmi; ta je gostiteljem razprl krila.

Tri točke je pozdravil tudi londonski Chelsea – naslednji nasprotnik Mariborčanov – z zmago 1:0 nad Sportingom v Lizboni. »Imeli smo veliko priložnosti, eno od njih pa je izkoristil le Matić, ki nam je zagotovil zmago,« je razplet komentiral kapetan Londončanov John Terry. Anglež je v Parizu zabeležil svoj stoti nastop v ligi prvakov.

Liga prvakov, 2. kolo

Sinočnji izidi, skupina E – CSKA Moskva : Bayern 0:1 (Müller 11-m), Manchester City : Roma 1:1 (Agüero 11-m; Totti); skupina F – Apoel : Ajax 1:1 (Manduca 11-m; Andersen), PSG : Barcelona 3:2 (Luiz, Verratti, Matuidi; Messi, Neymar); skupina G – Schalke : Maribor 1:1 (Bohar; Huntelaar), Sporting : Chelsea 0:1 (Matić); skupina H – Bate Borisov : Athletic Bilbao 2:1 (Poljakov, Karnicki; Aduriz), Šahtar : Porto 2:2 (Teixeira, Adriano; Martinez 2).