Zlatan v tem koledarskem letu ne bo več igral (VIDEO)

Prvi nogometni zvezdnik Manchester Uniteda si je natrgal prednjo križno kolensko vez in mora pod nož.

Objavljeno
22. april 2017 15.46
TOPSHOT-FBL-EUR-C3-MAN UTD-ANDERLECHT
J. P.
J. P.

Manchester - Prvi zvezdnik angleškega nogometnega velikana Manchester Uniteda, 35-letni Šved Zlatan Ibrahimović, bo moral zavoljo poškodbe kolena, ki jo je utrpel ob nerodnem doskoku v zadnjih izdihljajih rednega dela povratne četrtfinalne tekme evropske lige z Anderlechtom, prisilno počivati vsaj sedem mesecev, kar bi lahko pomenilo tudi konec njegove izjemno uspešne športne poti. 

Kontroverzni trener »rdečih vragov« Jose Mourinho je kmalu po dvoboju namignil, da prvi obeti glede Ibrahimovićeve poškodbi niso spodbudni, podrobnejši zdravniški pregledi pa so zgolj potrdili zle slutnje in pokazali, da ima Šved natrgano prednjo križno kolensko vez, zaradi česar bo moral pod nož, na igrišča pa se v tem koledarskem letu zagotovo ne bo več vrnil.

Za United bi Zlatanova poškodba težko prišla v manj primernem delu sezone. V zaključku angleškega prvoligaškega tekmovanja namreč klub lovi mesto v ligi prvakov - ta čas na prvenstveni razpredelnici zaseda peto mesto in za četrtim, ki zagotavlja kvalifikacije za preboj med elito stare celine, ob dvoboju manj zaostaja štiri točke -, v polfinalu evropske lige pa se bo pomeril s Celto iz Viga.