Zoper Wengerja in Nasrija sprožen disciplinski postopek

Potem jo je na včerajšnji tekmi lige prvakov med Barcelono in Arsenalom Robin van Persie zaradi dveh rumenih kartonov moral predčasno v slačilnico, je napadalec angleškega kluba to sodniško potezo opisal kot »neslano šalo«. Po porazu z 1:3 se topničarji poslavljajo od lige prvakov.

Objavljeno
09. marec 2011 10.15
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Barcelona - Čeprav se dolgo sploh ni vedelo, ali bo Robin van Persie lahko igral na tekmi lige prvakov proti Barceloni, je napadalec Arsenala moral z igrišča že po dobri polovici tekme. V 56. minuti mu je namreč švicarski sodnik Massimo Busacca pokazal drugi rumeni karton, ker je, kljub sodniškemu žvižgu ob prepovedanem položaju, ustrelil na gol. Van Persie žvižga menda ni slišal, zato je moral z rdečim kartonom zapustiti igro.

V vrstah Arsenala so kajpak pihali od jeze. Trener Arsene Wenger je menda sodniku že osebno povedal, kaj si misli o odločitvi. »Tisti rdeči karton nas je stal tekme,« je povedal prvi mož topničarjev. »To je veliko razočaranje, za vse tiste, ki imajo radi Arsenal in tudi druge ljubitelje nogometa. Dotlej smo namreč lahko spremljali zelo napeto igro, zanimiv nogomet. Od nekoga, ki spremlja nogomet na vrhunski ravni, je takšno opotezo  težko razumeti,« se je razgovoril Wenger in dodal, da je Barcelona dovolj dober klub, da bi lahko brez pomoči sodnikov premagala kogar koli.

Tudi van Persie nikakor ni mogel razumeti odločitve Busacce. »Le kako naj bi slišal piščalko, ko pa je okoli mene vreščalo 95.000 ljudi? Prosim, razložite mi,« je bil razočaran nizozemski nogometaš. »Počutimo se izdane, ob izidu 1:1 smo imeli odprte še vse možnosti,« je povedal.

Razumevanje z Arsenalom je pokazal tudi trener nasprotne klopi, Pep Guardiola. »Sočustvujem z Arsenalom. Gotovo je lažje zmagati z 11 igralci proti 10. Situacijo bo treba analizirati, Arsenal se bo gotovo pritožil, kar povsem razumem,« je povedal Guardiola.

Wenger zaradi verbalnega napada pod drobnogledom UEFA

Ker je Wenger po koncu tekme ostro napadel sodnika, je Evropska nogometna zveza (UEFA) danes zoper njega sprožila disciplinski postopek. Zaradi neprimernega vedenja pa se je pod drobnogledom UEFA znašel tudi Samir Nasri, kazni pa se bo očitno vendarle izognil van Persie. UEFA bo primer obravnavala 17. marca.

VIDEO: Zakaj je van Persie prejel rdeči karton?



VIDEO: Izjava Robina van Persija po tekmi