Zvezdnik Barcelone na poti v Slovenijo napadel novinarja in končal reprezentančno kariero

Arda Turan je napadel starosto turškega športnega novinarstva 62-letnega Bilala Meseja, ki poroča za časnik Milliyet.

Objavljeno
06. junij 2017 17.40
A. V.
A. V.

Ljubljana - Reprezentant Turčije in nogometaš katalonskega velikana Barcelone Arda Turan je ponoči na letu iz Skopja v Trst napadel novinarja, poročajo agencije.

Turčija je v Skopju igrala prijateljsko tekmo proti Makedoniji (0:0), nato pa se je reprezentanca z letalom odpravila v Trst, saj se bo reprezentanca na nedeljsko tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo proti Kosovu pripravljala v Sloveniji.

Na letalu je bil tudi starosta turškega športnega novinarstva 62-letni Bilal Mese, ki poroča za časnik Milliyet. Slednjega je Turan najprej grdo žalil, nato pa ga zgrabil za vrat in zadržala sta ga šele soigralca Burak Yilmaz in Caner Erkin, ki sta preprečila, da bi nogometaš novinarja udaril. Turan je na letalu napadel tudi predstavnike turške nogometne zveze in predsednika.

Turan je kasneje na Instagramu zapisal, da lahko novinarji kritizirajo njegov nogomet, ne smejo pa žaliti njega, njegove družine in njegovega ponosa. Ob tem je priznal, da je ravnal narobe. V ozadju je bilo prav poročanje novinarja, da naj bi bil Turan del skupine reprezentantov, ki je po EP 2016 od zveze zahtevala dodaten denar za svoje nastope in se sprla s selektorjem Fahimom Terimom. To naj bi bili tudi razlogi za zgodnje slovo Turčije na lanskem EP v Franciji.

Mese je že napovedal, da bo po vrnitvi v Turčijo napad prijavil policiji.

Danes popoldan je prišla tudi novica, da se Arda Turan poslavlja od izbrane vrste. "Storil sem nujno in zaključil kariero v reprezentanci. V dresu reprezentance sem naredil napako," je novinarjem dejal nogometaš. Že pred tem je nogometaša suspendirala tudi zveza.